16:53 04.10.2013

Енергосистема Києва працює на гранично допустимих нормах навантаження через увімкнення споживачами обігрівальних приладів

2 хв читати
Енергосистема Києва працює на гранично допустимих нормах навантаження через увімкнення споживачами обігрівальних приладів

Унаслідок різкого похолодання та ввімкнення споживачами електрообігрівальних приладів енергосистема Києва зазнає підвищених навантажень - 1700 МВт замість типових для цього сезону 1240 МВт.

Як повідомила прес-служба ПАТ "Київенерго" у п'ятницю, нинішні режими навантаження київської енергосистеми характерні для грудня, коли на вулиці температура -5-10 градусів. Водночас із посиленим підключенням до централізованого опалення житлового фонду столиці навантаження на енергосистему вирівнюватиметься.

"Київенерго" звертається з проханням до жителів столиці уникати одночасного включення декількох одиниць приладів обігріву, таким чином знизивши навантаження на внутрішньобудинкові електричні мережі", - зазначено в повідомленні енергокомпанії.

У компанії звертають увагу на те, що внутрішньобудинкові електромережі перебувають на обслуговуванні житлово-експлуатаційних організацій (ЖЕО), житлово-будівельних кооперативів (ЖБК), а також об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ).

"Тому за відсутності електроенергії в окремих квартирах, а не в усьому будинку, для з’ясування причини та усунення пошкоджень необхідно звертатися в ці організації", - зазначено в повідомленні.

Компанія також закликає киян не створювати перешкод для під'їзду до трансформаторних підстанцій, щоб аварійні бригади компанії могли вчасно виконувати роботи з усунення можливих пошкоджень.

Станом на ранок понеділка опалення було подано до 3,125 тис. житлових будинків різних форм власності (31%), 383 шкіл (82%), 484 дитячих садків (96,4%), 347 лікувальних закладів (87,4%).

"Київенерго" експлуатує практично всі енергетичні об'єкти, розташовані в столиці, за винятком Дарницької теплоелектроцентралі.

Найбільший вертикально інтегрований енергохолдинг України "ДТЕК" володіє 72,33% акцій "Київенерго". Ще 25%+1 акція компанії належить НАК "Енергетична компанія України".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА