18:27 04.10.2013

У питанні Тимошенко м'яч знову на полі президента України - політологи

2 хв читати

Згодою на лікування в Німеччині екс-прем'єр Юлія Тимошенко "кинула м'яч" для вирішення своєї проблеми президентові України Віктору Януковичу, вважають політологи.

"Можна сказати, що м'яч на полі Віктора Януковича. В.Януковичу тепер необхідно визначатися: чи прислухатися до голосу Кокса та Квасневського або ж надалі наполягати на юридичних моментах - на моментах, які випливають із формальної логіки та букви закону", - сказав директор Інституту української політики Кость Бондаренко агентству "Інтерфакс-Україна".

У свою чергу директор Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко висловив думку, що екс-президент Польщі Александр Квасневський переконав Ю.Тимошенко зробити заяву про згоду поїхати на лікування за кордон.

"Останнім часом було багато свідчень того, що позиція команди Ю.Тимошенко стала жорсткішою, що вони вимагали не лише лікування за кордоном, але ставили питання про повне звільнення та повне зняття всіх обвинувачень, вироків тощо. Зрозуміло, що на це В.Янукович навряд чи б пішов", - сказав В.Фесенко.

Він наголосив, що заявою про згоду їхати на лікування за кордон Ю.Тимошенко виявила свій політичний стиль - "різко змінила тактику" поведінки.

"І, по суті, вона відпасувала м'яч у вирішенні своєї проблеми президентові В.Януковичу. Вона зняла всі підозри з приводу того, поїде вона чи не поїде, вона нейтралізувала обвинувачення на свою адресу: ось якщо президент прийме рішення, а Юля відмовиться? Ось тепер екс-прем'єр заявила про те, що вона згодна, і таким чином, остаточне рішення тепер має приймати президент", - зробив висновок В.Фесенко.

Як повідомлялося, екс-президент Польщі Александр Квасневський та екс-президент Європейського парламенту Пет Кокс передали екс-прем'єрові Юлії Тимошенко пропозицію про лікування в Німеччині, і екс-прем'єр її прийняла.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА