20:37 04.10.2013

Бразилiя ввела антидемпiнговi мита на iмпорт листового прокату з 4 країн, зокрема з України

2 хв читати

Зовнiшньоторговельна палата Бразилiї (CAMEX) ввела антидемпiнгове мито термiном на п'ять рокiв щодо iмпорту плоского прокату з низьковуглецевих i низьколегованих сталей походженням з Пiвденно-Африканської Республiки (ПАР), Пiвденної Кореї, Китаю та України.

Як повiдомляється на сайтi палати, це рiшення ухвалено 2 жовтня й опублiковано в її офiцiйному бюлетенi 3 жовтня поточного року.

Рiшення ухвалено у рамках завершення розслiдування щодо iмпорту плоского прокату з низьковуглецевих i низьколегованих сталей шляхом звичайного або безперервного литва, товщиною, що дорiвнює або бiльша нiж 4,75 мм, i шириною 600 мм, незалежно вiд довжини (коди 7208.51.00 та 7208.52.00).

Згiдно з документом, мита на цей вид товару встановлено для всiх виробникiв ПАР розмiром $166,63/тонна, Китаю - $211,56/тонна, України - $261,79/тонна, а також щодо окремих виробникiв Пiвденної Кореї - Posco - $135,08/тонна, Hyundai Steel Company - $135,84/тонна

Постанова набула чинностi з дня публiкацiї.

Заява про проведення розслiдування надiйшла до Мiнiстерства розвитку, промисловостi та зовнiшньої торгiвлi (MDIC) 26 грудня 2011 року вiд компанiї USIMINAS. При цьому в заявi йшлося про завдання збиткiв виробникам Бразилiї iмпортом прокату за кодами 7208.51.00 та 7208.52.00 з ПАР, Австралiї, Пiвденної Кореї, Китаю, Росiї та України.

10 квiтня 2012 року заявника було поiнформовано про прийняття скарги до розгляду, з повiдомленням урядiв ПАР, Австралiї, Пiвденної Кореї, Китаю, Росiї та України.

Рiшення про порушення розслiдування було ухвалено 2 травня 2012 року, а опублiковано в офiцiйному вiснику 3 травня 2012 року.

Вiд України в розслiдуваннi брали участь меткомбiнат "Азовсталь" та Марiупольський меткомбiнат iм. Iллiча (обидва - група "Метiнвест"), вiд Росiї - "Северсталь". При цьому зазначено, що українськi пiдприємства направили неповнi вiдповiдi на питання у рамках розслiдування.

У свою чергу розслiдування щодо демпiнгових постачань прокату з Австралiї та Росiї було припинено пiсля того, як було встановлено, що обсяг iмпорту з цих країн був незначним.

У поясненнях до розслiдування повiдомляється, що як ринкову цiну для розрахунку маржi щодо українських компанiй CAMEX прийняла аргументи USIMINAS та вибрала за порiвняльну базу постачання аналогiчної продукцiї до США українськими компанiями, тодi як українська сторона (Metinvest International SA i посольство України у Бразилiї) заявляла, що постачання цiєї продукцiї до США були незначними i нерегулярними, тому необхiдно орiєнтуватися на український експорт до Iталiї.

"Ми дiйшли висновку, що експорт з України до США є репрезентативним для визначення нормальної вартостi для України", - констатується в поясненнях CAMEX.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА