13:26 06.10.2013

ЄНП підтримує клопотання про помилування Тимошенко і вимагає її звільнення

2 хв читати

Європейська народна партія повністю підтримує клопотання про помилування Юлії Тимошенко, яке представники місії Європарламенту Пет Кокс і Олександр Кваснєвський подали президенту Віктору Януковичу. Як повідомляє прес-служба партії "Батьківщина", в офіційному прес-релізі ЄНП йдеться, що ЄНП вимагає негайно задовольнити клопотання і звільнити Ю.Тимошенко.

"Від імені ЄНП я повністю підтримую клопотання послів Європейського Парламенту до президента України про помилування колишнього прем'єр-міністра і лідера опозиції", - заявив віце-президент ЄНП, депутат Європейського парламенту Яцек Царіуш-Вольський.

"У рамках цього клопотання ЄНП висловлює повагу до згоди Ю.Тимошенко пройти курс лікування в Німеччині", - додав Я.Царіуш-Вольський.

За його словами, "наразі саме президент Янукович має вирішити це важливе питання вибіркового переслідування".

"Європейський Союз, міжнародне співтовариство і народ України очікують негайного вирішення цього питання, яке впливає на долю України" , - зазначив депутат.

Віце-президент ЄНП також зазначив, що "критерії, визначені ЄС, необхідні для підписання угоди про асоціацію, невиконано, а час для цього вже вичерпано".

"Якщо до цього часу Тимошенко не звільнять, то критерії, необхідні для підписання угоди про асоціацію, не буде виконано і ЄС не підпише угоду під час саміту Східного партнерства у Вільнюсі" , - сказав Я.Царіуш-Вольський.

"Чи може Україна дозволити собі упустити цю можливість і зруйнувати свій європейський вибір? Я закликаю президента Януковича не упустити цей історичний момент і продемонструвати мудрість і позицію людини, яка вболіває за свою країну", - додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА