10:29 07.10.2013

"Металіст" вимагає зарахувати "Дніпру" технічну поразку

2 хв читати

Футбольний клуб "Металіст" звертається до громадськості, Федерації футболу України, Прем'єр-ліги та вимагає зарахувати технічну поразку ФК "Дніпро" у зв'язку з кричущими порушеннями норм безпеки, а також регламенту проведення змагань у матчі 12-го туру чемпіонату України з футболу, який не завершився через проблеми з освітленням на стадіоні.

"Варто врахувати, що таке порушення - не форс-мажор, стадіон є власністю ФК "Дніпро", й саме клуб цілком відповідальний за те, що сталося на "Дніпро-Арені", а саме: незабезпечення належних умов для проведення матчу, а також безпеки впродовж 45-хвилинної паузи (відсутність світла на евакуаційних виходах із трибун, проникнення двох уболівальників господарів через металеві конструкції на дах із подальшим скиданням запалених фаєрів на голови вболівальникам "Металіста", використання піротехнічних засобів, лазерних указок тощо", - йдеться у відкритому листі, розміщеному на офіційному сайті харківського клубу в неділю ввечері.

У "Металісті" вважають, що з боку "Дніпра" не було вжито жодних активних дій, щоб вирішити технічні проблеми та прискорити процес усунення проблем з освітленням. "Згідно зі ст. 60 регламенту чемпіонату України серед команд Прем'єр-ліги, стадіон має бути забезпечений двома незалежними джерелами живлення, і в разі відключення основного резервне джерело живлення має підключатися автоматично. ФК "Дніпро" не забезпечив функціонування такої резервної системи на порушення вимог регламенту", - зазначається в заяві.

ФК "Металіст" наголошує, що в цій ситуації ФК "Дніпро" має бути зарахована технічна поразка, оскільки перегравання або догравання матчу "просто фізично неможливі, адже вже завтра гравці обох команд відбудуть у стан національних збірних".

Як повідомлялося, матч "Дніпро" - "Металіст" було перервано через відсутність освітлення на стадіоні "Дніпро-Арена". Рішення про подальшу долю зустрічі буде ухвалено в понеділок, 7 жовтня.

На початку другого тайму на стадіоні в Дніпропетровську виникли проблеми з освітленням, згасла частина прожекторів. Пізніше освітлення на арені зникло повністю, у зв'язку з чим зустріч було зупинено.

Після першого тайму "Дніпро" вигравав у "Металіста" з рахунком 2:1. Наразі "Металіст" лідирує в турнірній таблиці чемпіонату України з 29 очками, "Дніпро" відстає від нього на три очки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічних авіаударів по Золочеву Харківської області постраждали три людини - прокуратура

У Голосіївському районі Києва знайдено російську ракету Х-69, її бойову частину знешкоджено

ППО збила ракету над Дніпропетровщиною - голова області

Кулеба: Якщо ми хочемо зберегти мир у Європі, ми маємо перейти до європейської економіки й промисловості воєнного часу

Найближчі дні в Україні будуть теплими, вночі в середу місцями заморозки

Реєстрація для участі у вступних іспитах до магістратури стартує 7 травня і триватиме до 29 травня

В Україні без світла майже 500 населених пунктів - "Укренерго"

Понад 400 тис. споживачів одночасно залишалися без світла на Сумщині через нічний удар РФ - Міненерго

На заході та півночі України в понеділок очікуються грози

У результаті місії ГУР у Криму знищено швидкісний катер ворога

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА