11:53 08.10.2013

Білорусь не виявила порушень у продукції Roshen

2 хв читати

Державний комітет зі стандартизації Білорусі не виявив порушень у продукції української кондитерської корпорації Roshen.

Згідно з повідомленням Держстандарту, інспекції відомства здійснили моніторинги та перевірки дотримання вимог законодавства і технічних нормативних правових актів під час реалізації 295 найменувань кондитерських виробів, вироблених на фабриках кондитерської корпорації Roshen.

"У результаті випробувань, виконаних в акредитованих лабораторіях, за показниками безпеки (наявність токсичних елементів, пестицидів, мікотоксинів, уміст свинцю, кадмію, ртуті, миш'яку; мікробіологічні показники) порушень не було виявлено", - йдеться в повідомленні.

Водночас Держстандарт зазначає, що під час моніторингу було виявлено випадки реалізації кондитерських виробів з закінченими термінами придатності, відсутності документів про підтвердження відповідності та якісних посвідчень, а також порушення в частині маркірування продукції.

"Наразі Держстандарт проводить моніторинги та перевірки під час реалізації всієї кондитерської продукції в республіці", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, Наприкінці липня Росспоживнагляд заборонив постачання до Росії шоколаду та цукерок, вироблених на чотирьох українських фабриках Roshen, через претензії до якості продукції. В середині серпня на переговорах у Москві голова російського відомства Геннадій Онищенко домовився з міністром аграрної політики та продовольства України М.Присяжнюком про механізм повернення кондитерської продукції Roshen на ринок Росії. Зокрема, передбачалася інспекція чотирьох українських підприємств фахівцями Росспоживнагляду. Після інспекції відомство могло допустити українську продукцію на ринок, але з контролем кожної партії.

Крім того, досягнуто домовленості про те, що в Україні за безпечність продукції, призначеної для РФ, відповідатимуть спеціально акредитовані лабораторії.

У вересні Росспоживнагляд запропонував Україні виконати документальну перевірку й інспекцію продукції Roshen.

Перевірки якості продукції Roshen розпочалися і в інших країнах. Держвідомства Казахстану, Таджикистану та Молдови за підсумками перевірок визнали цю продукцію безпечною для вживання.

Корпорація Roshen, один із найбільших в Україні виробників кондитерських виробів, має Маріупольську (Донецька обл.), Кременчуцьку (Полтавська обл.) і дві Вінницькі кондитерські фабрики, масломолочний комбінат "Бершадьмолоко", а також Липецьку фабрику "Рошен" (РФ), Клайпедську кондитерську фабрику (Литва) і фабрику Bonbonettі Choco (Угорщина).

Корпорація виробляє до 200 видів кондитерських виробів: шоколадні та желейні цукерки, карамель, шоколад, печиво, вафлі, бісквітні рулети й торти. Загальний обсяг виробництва продукції сягає 410 тис. тонн на рік.

Roshen постачає свою продукцію до Росії, Казахстану, Узбекистану, Киргизстану, Азербайджану, Вірменії, Молдови, Естонії, Латвії, Литви, США, Канади, Німеччини, Ізраїлю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

Литва передала Україні бронетранспортери M577

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим в Одесі від російської атаки "шахедами"

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

У Дніпрі судитимуть організаторів і членів злочинної групи з продажу наркотиків, до якої входили правоохоронці

Харків і прилеглі населені пункти залишилися без цифрового ТБ - Синєгубов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА