13:04 08.10.2013

Понад 60% жителів півдня та сходу України почали відчувати ненависть і зневагу до влади за останні чотири роки - дослідження

2 хв читати

У 27% українців такі негативні почуття до влади як ненависть, зневага, роздратування з'явилися за останні чотири роки, а в східному та південному регіонах України таких понад 60%, свідчать дані соціологічного опитування, проведеного компанією GfK Ukraine.

Водночас у 41% громадян України віком старше 16 років нинішня влада викликає байдужість, дедалі менше українців відчувають до влади страх і побоювання, а також мають такі позитивні відчуття як бажання допомогти, симпатію і співчуття. Порівняно з аналогічним опитуванням, проведеним у березні 2012 року, частка байдужих до влади українців зросла на 10 п. п.

Так, водночас зменшилася частка респондентів, які відчувають щодо влади страх і побоювання (з 8% у березні 2012 року до 4% у серпні 2013 року). З іншого боку, дедалі менше українців хочуть допомогти нинішній владі (6% наразі проти 9% у 2012 році), відчувають симпатію (1% проти 3%) і співчуття (6% проти 10%).

Водночас третина опитаних (35%) згодна з тим, що вибори президента України мають відбутися раніше терміну, щоб була можливість змінити його швидше. 42% згодні з тим, щоб вибори президента відбулись у 2015 році, як і заплановано. 24% респондентів не змогли висловити свою думку із цього приводу.

Ідея проведення дострокових виборів президента України має більше прибічників у Києві (58%), західному та північному регіонах (55% і 49% відповідно). Жителі східного (63%) і південного (55%) регіонів схиляються до виборів президента у 2015 році.

Опитування проводилось у рамках регулярного дослідження електоральних настроїв населення на основі омнібусу GfK Ukraine протягом 1-15 серпня 2013 року. Загальна вибірка опитування становить 1000 респондентів віком старше 16 років. Вибірка є репрезентативною для населення України за статтю, віком, регіоном проживання і розміром населеного пункту. Опитування проводилося методом особистого інтерв'ю. Максимальна похибка - 3,1%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову КАБ, в однієї жінки гостра реакція на стрес - Синєгубов

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалі - мер

У ХАРКОВІ КІЛЬКА ВИБУХІВ - МЕР

Генштаб ЗСУ: до середини дня армія РФ активізувалася на Сіверському та Харківському напрямках, на Покровському - зберігає високу інтенсивність атак

Окупанти обстріляли Куп'янський район Харківщини, загинули 5 мирних жителів, ще 9 постраждали - поліція

По Черкаській Лозовій було завдано подвійного удару "Іскандер-М", серед загиблих вагітна жінка

Дрони СБУ атакували військовий аеродром "Кущевська" і Слов'янський НПЗ у РФ - джерело

Зеленський вшанував пам'ять жертв радянських політичних репресій

Кількість поранених у Малоданилівській громаді зросла до 16, вісім у важкому стані - поліція

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА