18:18 08.10.2013

Сім'ї двох загиблих у 2008 році українських льотчиків отримають від Екваторіальної Гвінеї компенсацію - МЗС

1 хв читати

Екваторіальна Гвінея виплатить сім'ям двох українських льотчиків, що загинули під час авіакатастрофи літака Ан-32 у 2008 році, компенсацію розміром EUR200 тис., повідомляють у Міністерстві закордонних справ України.

"Посольство України в Росії протягом останніх років приділяло значну увагу вирішенню питань щодо виплати компенсації родичам загиблих українських льотчиків в авіакатастрофі літака Ан-32 біля берегів Екваторіальної Гвінеї у квітні 2008 року", - повідомив на брифінгу директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

За його словами, тривалий час через відсутність практичних дій із боку Екваторіальної Гвінеї сім'ї загиблих не могли отримати страхову компенсацію.

"Представники посольства провели численні зустрічі із зазначеного питання", - повідомив Є.Перебийніс.

Він зазначив, що 4 жовтня поточного року під час чергової зустрічі представників українського посольства в Росії з представниками сторони Екваторіальної Гвінеї було передано ноту стосовно рішення уряду Екваторіальної Гвінеї здійснити виплату.

"Нині інформацію доведено до відома родичів, триває процес погодження процедури виплати коштів", - повідомив представник МЗС.

У квітні 2008 року два громадяни України загинули внаслідок авіакатастрофи літака Ан-32 в Екваторіальній Гвінеї. Тоді через несприятливі погодні умови (сильний тропічний шторм) літак упав у море, внаслідок чого загинули п'ятеро членів екіпажу, з них троє - громадяни Екваторіальної Гвінеї, двоє - громадяни України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА