19:05 10.10.2013

У Києві змінять схему руху міської кільцевої електрички

1 хв читати

У Києві буде внесено зміни до схеми руху міської кільцевої електрички, повідомив заступник голови Київміськдержадміністрації Михайло Костюк на брифінгу в Кременчуці (Полтавська обл.) в четвер.

За його словами, наявна схема руху є економічно збитковою.

"Ми ухвалили рішення і втілюватимемо його в життя. Це - зміна ідеології руху електропоїзда в цьому проекті, оскільки схема його руху є затяжною та економічно збитковою. Розглядаємо варіант, щоб одночасно рухалися два комплекти рухомого складу так званою півдугою. Технологія це дозволяє. Таким чином, ми скоротимо інтервал руху і локалізуємо ті ділянки, де пасажирів майже немає", - пояснив заступник голови КМДА.

При цьому М.Костюк додав, що до оновлення рухомого складу міської електрички планується залучити не лише виробника, а й лізингову компанію.

"Оскільки грошей у бюджеті для оновлення рухомого складу немає, є думка залучити інвестиційну компанію, яка спільно з виробником шукатиме фінансовий консорціум із лізинговою компанією. Нам терміново потрібно чотири комплекти рухомого складу для міської електрички", - сказав він.

Як повідомлялося, до кінця серпня 2013 року за маршрутом київської міської електрички курсували вісім електропоїздів, тоді як на балансі КП "Київпастранс" перебувають 12 електропоїздів.

Рух міської електрички було відкрито в серпні 2009 року. Проект має 15 станцій, обсяг перевезення – близько 50,5 тис. пасажирів щодоби.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА