15:29 12.10.2013

МЗС України підтверджує інформацію про напад українця на віце-консула РФ у Панамі

2 хв читати

У Міністерстві закордонних справ України підтверджують, що громадянин України здійснив напад на представника російського консульства в Панамі.

"За інформацією посольства України в Мексиці, підтверджується, що напад на співробітника російського консульства здійснив громадянин України", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс у суботу .

Він додав, що МЗС України доручило почесному консулу в Панамі зустрітися із затриманим українцем, а також з'ясувати обставини інциденту у компетентних органів Панами.

Справа перебуває на контролі посольства України в Мексиці і департаменту консульської служби МЗС України.

Водночас посол РФ у Панамі Олексій Єрмаков в інтерв'ю російському телеканалу "Вести -24" повідомив , що на віце-консула Євгена Манілова напав з ножем громадянин України Олексій Лісовський (1991 р.н.). Українець раніше погрожував співробітникам російської дипмісії.

Посол висловив припущення, що українець перебував під впливом наркотиків. Напад на дипломата стався в той момент, коли він перебував разом із двома супроводжуючими його людьми на стоянці міжнародного бізнес-центру Панами, в якому розташоване посольство РФ.

За даними місцевої поліції, невідомий молодий чоловік підійшов до віце-консула і поранив його ножем на очах у кількох очевидців. Мотиви нападу наразі невідомі. Пораненого віце-консула доправили до лікарні у стані середньої тяжкості, його прооперовано, і зараз його життю нічого не загрожує. До судових органів вже передано всі необхідні матеріали щодо цього інциденту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА