12:47 14.10.2013

Термінал F аеропорту "Бориспіль" усе-таки стане вантажним

2 хв читати
Термінал F аеропорту "Бориспіль" усе-таки стане вантажним

Керівництво Міжнародного аеропорту "Бориспіль" (Київ) ухвалило рішення змінити статус пасажирського термінала F і надалі використовувати його як вантажний, повідомила прес-служба аеропорту.

"На сьогодні аеропорт є лідером з обслуговування вантажів на авіаційному транспорті України. В перспективі очікується подальше зростання обсягів вантажних перевезень, що зумовлено залученням нових авіакомпаній, зокрема Emirates, Swiss International. З огляду на це аеропорт потребує повного перегляду наявної інфраструктури з обслуговування вантажів", - цитує прес-служба генерального директора аеропорту Олексія Кочанова.

"Бориспіль" зазначає, що такі переваги термінала F, як можливість організації під одним дахом вантажного бізнес-центру, зон проходження формальностей під час обслуговування вантажу, забезпечення складських приміщень, близьке розташування до наявного вантажного термінала, наявність вантажного перону й можливість розширення транспортного вузла дадуть змогу організувати ефективну схему роботи з обслуговування вантажів.

У межах розробленої в аеропорту концепції передбачається, що на першому поверсі термінала F може бути облаштована зона експорту/імпорту, трирівнева система стелажів (з розрахунку 600 кг/кв. м); митна зона. На другому поверсі заплановане розміщення офісних приміщень, приміщень для обслуговування персоналу, дворівнева система стелажів (з розрахунку 450 кг/кв. м).

Як повідомлялося, з 27 жовтня 2013 року в аеропорту "Бориспіль" усі міжнародні чартерні рейси буде переведено з термінала F у термінал В.

Раніше з посиланням на заступника гендиректора "Борисполя" з виробництва Сергія Гомболевського повідомлялося, що термінал F планувалося законсервувати й розглянути низку концепцій, зокрема переформатування його у вантажний комплекс. Він зазначав, що термінал F не завантажений, з нього виконуються три-чотири, іноді - вісім рейсів на день. Тим часом у разі входження України до єдиного авіапростору з ЄС кількість лоу-кост-компаній в аеропорту може значно зрости, тоді термінал F може знадобитися для обслуговування пасажирських рейсів.

Міжнародний аеропорт "Бориспіль" є головним аеропортом країни й забезпечує 65% пасажирських авіаперевезень України. Це єдиний аеропорт України, з якого здійснюються трансконтинентальні рейси.

Підприємство має дві злітно-посадкові смуги: одну - завдовжки 4000 м і завширшки 60 м, другу - завдовжки 3500 м і завширшки 63 м.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Німеччині заарештували російських диверсантів, які готували напади на маршрути доставки військової допомоги Україні

Російські дрони атакували автомобіль із хлібом у Чернігівській області, водій дістав контузії

ВАКС вирішив стягнути активи експрезидента "Мотор Січ" Богуслаєва

СБУ затримала помічника нардепа Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

Біля Дніпра дві пожежі після ракетного удару РФ, пошкоджений інфраструктурний об'єкт - ОВА

Боррель: Ми повинні дістати Patriot з ангарів, де вони стоять "про всяк випадок", і передати їх Україні

Сирський і головком Об'єднаних сил НАТО в Європі Каволі обмінялися думками щодо тактичної ситуації на полі бою

Останній дзвоник у школах Києва пролунає 31 травня

ЗСУ знищили низку об'єктів на військовому аеродромі в Джанкої - ГУР

Ворог намагається захопити Часів Яр, закидає місто КАБами й не зважає на свої втрати - ОСУВ "Хортиця"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА