17:08 14.10.2013

Проект генплану Києва передбачає реалізацію за 15-20 років заходів на 500 млрд грн

2 хв читати
Проект генплану Києва передбачає реалізацію за 15-20 років заходів на 500 млрд грн

Вартість реалізації заходів із розвитку столиці у рамках проекту Генерального плану Києва в наступні 15-20 років становитиме загалом близько 500 млрд грн, повідомив начальник комунальної організації "Інститут Генерального плану Києва" (Київ) Сергій Броневицький.

"Стосовно тих заходів, які закладено в Генплані на найближчі 15-20 років, - це житлове будівництво, інженерної інфраструктури, дошкільних навчальних закладів, шкіл, об'єктів транспорту, тобто весь комплекс питань розвитку міста - це 500 млрд грн", - сказав він на прес-конференції у рамках виставки-конгресу City Evolution у Києві в понеділок.

За оцінкою С.Броневицького, ця сума з урахуванням зазначеного періоду та розбиття вартості щорічного обсягу заходів є цілком реальною для розвитку Києва, тим паче, що 70-80% заходів реалізовуватимуть за рахунок залучених інвестицій.

"Безумовно, ми не обійдемося без підтримки державного бюджету: такі об'єкти, як мости, тунелі, метрополітен, завжди будували за рахунок державної підтримки", - додав він.

За словами С.Броневицького, затверджений держекспертизою кошторис розроблення проекту Генплану Києва становить 19,6 млн грн.

"Вартість кошторису розроблення Генерального плану становить 19,6 млн грн. Багато це чи мало? Для порівняння можу сказати, що нині розпочинається розроблення Генерального плану Москви: тільки на концепцію (...) було витрачено $10 млн та $2 млн на розроблення генерального плану", - зазначив він.

Як повідомлялося, Інститут Генерального плану Києва 5 вересня 2013 року розмістив на своєму сайті оновлені текстові та графічні матеріали проекту Генерального плану розвитку столиці і його приміської зони до 2025 року.

Згідно з проектом Генплану Києва, зокрема, вартість реалізації заходів із розвитку транспорту і вулично-дорожньої мережі Києва на найближчі п'ять років становить 38,909 млрд грн, або 7,782 млрд грн щороку.

Архітектурно-містобудівна рада на підсумковому засіданні із розгляду проекту Генерального плану Києва наприкінці серпня 2013 року підтримала його і рекомендувала направити на експертизу.

Після експертизи проект документа буде передано до Київської міської ради на розгляд і затвердження.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА