19:42 14.10.2013

Генпрокуратура задовольнила клопотання захисту Тимошенко в частині допиту свідків у справі про Кіотський протокол та машини "швидкої допомоги"

2 хв читати
Генпрокуратура задовольнила клопотання захисту Тимошенко в частині допиту свідків у справі про Кіотський протокол та машини "швидкої допомоги"

Генеральна прокуратура України задовольнила низку клопотань захисту екс-прем'єра України Юлії Тимошенко в кримінальному провадженні щодо Кіотського протоколу та машин "швидкої допомоги", зокрема, про допит свідків.

"Після детального вивчення матеріалів кримінального провадження процесуальний керівник прийняв рішення і ухвалив постанову про задоволення клопотань захисту", - розповіли агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок в прес-службі Генпрокуратури.

Зокрема, за інформацією прес-служби, захист просив, щоб у кримінальному провадженні надали показання колишні чиновники Держказначейства, члени Кабінету Міністрів, а також експерти Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (КНДІСЕ) та інші особи.

"Ми поінформували адвокатів про це", - повідомили у відомстві.

При цьому в Генпрокуратурі наголосили, що у зв'язку з необхідністю проведення цих слідчих дій слідство у цьому кримінальному провадженні триває.

У наглядовому відомстві додали, що не можуть наразі сказати, коли буде допитано цих людей.

Як повідомлялося, 27 січня 2011 року Генпрокуратура порушила кримінальну справу стосовно Ю.Тимошенко: її обвинувачують у перевищенні влади і службових повноважень під час закупівлі під гарантії уряду та ввезення на територію України начебто спеціалізованих медичних автомобілів Opel Combo. 17 грудня 2009 року центр специфікації Міністерства охорони здоров'я зробив офіційний висновок, що ці автомобілі не відповідають положенням національного стандарту і не пристосовані для транспортування хворих на ношах. Раніше Ю.Тимошенко проходила у справі про автомобілі швидкої допомоги як свідок.

Крім того, стосовно Ю.Тимошенко було відкрито кримінальну справу щодо коштів, отриманих у рамках Кіотського протоколу.

Згодом епізоди стосовно автомобілів Opel Combo та коштів від Кіотського протоколу було об'єднано в одне провадження.

Ю.Тимошенко заарештували 5 серпня 2011 року під час судового процесу в "газовій справі". 11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив її до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією в 2009 році. Екс-прем'єр відбуває покарання в Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року.

9 травня 2012 року Ю.Тимошенко перевели з колонії до Центральної клінічної лікарні №5 (Харків). Тактику і медикаментозне лікування екс-прем'єра визначають німецькі лікарі з клініки "Шаріте" (Берлін).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА