12:00 15.10.2013

Юридичних підстав для звільнення Тимошенко наразі немає, заявляють у Партії регіонів

3 хв читати
Юридичних підстав для звільнення Тимошенко наразі немає, заявляють у Партії регіонів

Екс-прем'єр України Юлія Тимошенко не може наразі бути помилувана через низку причин: не минула половина терміну ув'язнення, немає розкаяння, немає її прохання про помилування, не компенсовано збитки за рішенням суду тощо, наголошує народний депутат України (фракція Партії регіонів) Володимир Олійник.

"Я не порівнював би справи Луценка й Тимошенко. Вони занадто різні і за значенням, і за обставинами, і за наслідками, і за ступенем провини та скоєного. Ми не можемо вилікувати "вибіркове правосуддя", як говорять нам у Європі, вибірковим помилуванням", - сказав політик у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

В.Олійник наголосив: "Українська опозиція поставила під загрозу підписання угоди про асоціацію з ЄС, пов'язавши її зі справою Тимошенко. Тим самим вони поставили інтереси 45 млн громадян України нижче за інтереси однієї людини. І вони це роблять не вперше!".

Він переконаний, опозиція, створивши таку залежність, тепер має запропонувати шлях її вирішення.

"Нехай виступають з ініціативою, пишуть законопроекти, які, на їхню думку, зможуть вирішити питання Тимошенко і зняти загрози зриву Вільнюського саміту. А ми в парламенті будемо готові розглянути всі конструктивні ідеї опозиції, які погоджуватимуться з європейською практикою, принципом невідворотності покарання і правами людини. Це не означає, що ми проголосуємо за будь-яке запропоноване рішення, але ми готові розглядати їхні ініціативи, якщо Тимошенко для них така дорога", - зазначив він.

Депутат додав: "Головним кроком на шляху створення справедливої та незалежної судової системи є проект внесення змін до розділу "Правосуддя" Конституції України. Цей законопроект схвалив Конституційний Суд України та Венеціанська комісія ПАРЄ. Голова цієї комісії Джанні Букіккіо, до речі, висловив жаль у зв’язку з тим, що українська опозиція не проголосувала за цей законопроект. Якщо ми хочемо зробити наші суди незалежними та справедливими, треба проводити реформи, а не гальмувати їх".

Ю.Тимошенко заарештували 5 серпня 2011 року під час судового процесу в "газовій справі". 11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив її до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією в 2009 році. Екс-прем'єр відбуває покарання в Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року.

9 травня 2012 року Ю.Тимошенко перевели з колонії до Центральної клінічної лікарні №5 (Харків). Тактику й медикаментозне лікування екс-прем'єра визначають німецькі лікарі з клініки "Шарите" (Берлін).

Екс-президент Польщі Александр Квасневський і екс-президент Європейського парламенту Пет Кокс стали спостерігачами від Європарламенту в судових процесах над Ю.Тимошенко й розпочали роботу 11 червня 2012 року. Відповідних домовленостей досягли прем'єр-міністр України Микола Азаров і президент Європарламенту Мартін Шульц.

4 жовтня 2013 року стало відомо, що А.Квасневський і П.Кокс передали екс-прем'єрові Ю.Тимошенко пропозицію про лікування в Німеччині, й екс-прем'єр її прийняла. Крім того, вони подали президентові України прохання про помилування Ю.Тимошенко.

Як відомо, звільнення або направлення на лікування за кордон Ю.Тимошенко є однією з умов підписання угоди про асоціацію Україна ЄС. Питання підписання угоди розглядатиметься на саміті Східного партнерства, який відбудеться в листопаді у Вільнюсі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА