11:19 17.10.2013

МЗС: Українцю, що напав на віце-консула РФ у Панамі, висунули обвинувачення в замаху на вбивство

2 хв читати
МЗС: Українцю, що напав на віце-консула РФ у Панамі, висунули обвинувачення в замаху на вбивство

Громадянину України, який вчинив напад на віце-консула РФ у Панамі, пред'явлено обвинувачення, повідомили в Міністерстві закордонних справ.

"Почесний консул України в Мексиці особисто відвідав нашого громадянина, який вчинив напад на російського дипломата, і переконався, що українця тримають у нормальних умовах, його забезпечено предметами першої необхідності, ніяких скарг він не має", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

За його словами, нині триває слідство, справу передано до прокуратури. "Українському громадянину висунуто обвинувачення в замаху на вбивство", - повідомив представник МЗС.

Є.Перебийніс також поінформував, що медексперти прокуратури Панами ухвалили рішення про більш детальний аналіз психічного стану затриманого українця, і тому 15 жовтня його перевезли до спеціалізованої психіатричної лікарні міста Панами для повного обстеження.

Справа перебуває на контролі посольства України в Мексиці та почесного консула України в Панамі.

Як повідомлялося, громадянин України Олексій Лісовенко (1991 р. н.) здійснив напад із ножем на віце-консула РФ у Панамі Євгена Манілова. Деякі ЗМІ повідомили, що українець перебував під впливом наркотичної дії. Напад на дипломата стався у той момент, коли він перебував разом із двома людьми, що супроводжували його, на стоянці міжнародного бізнес-центру Панами, в якому розміщується посольство РФ.

За За даними місцевої поліції, невідомий молодий чоловік підійшов до віце-консула і поранив його ножем на очах у декількох очевидців. Мотиви нападу наразі невідомі.

Пораненого віце-консула доправили в лікарню в стані середньої тяжкості, його прооперували, і нині його життю ніщо не загрожує. До судових органів уже передано всі необхідні матеріали за цим інцидентом.

У МЗС України підтвердили, що нападником був громадянин України..

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА