15:19 17.10.2013

Бідність в Україні не має статі, а її показники у сімей з дітьми вдвічі вище, ніж у бездітних, - учений

2 хв читати
Бідність в Україні не має статі, а її показники у сімей з дітьми вдвічі вище, ніж у бездітних, - учений

В Україні немає різниці в показниках бідності між жінками та чоловіками, зазначає завідувач відділу дослідження рівня життя населення Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України Людмила Черенько.

"Гендерний чинник в Україні практично не працює. Немає різниці між чоловіками та жінками, оскільки бідність - це сімейне явище. Так, чоловіки більше заробляють, у них вищі пенсії, але бідність визначається за рівнем домогосподарств, коли всі несуть доходи в спільну скарбничку", - сказала вона на прес-конференції в Києві в четвер, присвяченій Міжнародному дню ООН із боротьби з бідністю.

Л.Черенько зазначила, що відмінності в гендерних показниках бідності присутні лише в категорії людей, яким понад 70-75 років, оскільки жінки цього віку, як правило, залишаються одні, а пенсії у них нижче, ніж у чоловіків.

Дослідник наголосила, що в Україні спостерігається катастрофічна ситуація з бідністю серед дітей. Зокрема, за її словами, показники бідності у сімей із дітьми вдвічі вище, ніж у сімей без дітей. Крім того, вона зазначила, що до категорії ризику належать молоді люди, які починають створювати сім'ї, і у них з'являються діти.

Л.Черенько розповіла, що найбільш сприятливий період у плані рівня життя для українських чоловіків і жінок із 45 до 65 років. "У цей період ризики бідності мінімальні. Діти підростають і можуть самі собі заробляти на життя, до того ж із часом додаються пенсійні доходи", - пояснила вона.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував Норвегії за рішення збільшити підтримку України на $600 млн

У центрах рекрутингу української армії повістки не вручатимуть - Міноборони

На Дніпропетровщині внаслідок ворожих обстрілів пошкоджені три кафе, шість приватних будинків - голова ОВА

"Ліси України" навесні 2024р. виконали план посадки лісів на 102%

ВР пропонують зрівняти у правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни - законопроєкт

Шмигаль про розблокування вантажопотоку на українсько-польському кордоні: сподіваємося, ми перегорнули цю сторінку у відносинах із Польщею

Керівника угруповання з переправлення ухилянтів за кордон екстрадовано з Болгарії

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Латвія передасть Україні новий пакет військової допомоги, який допоможе поліпшити ППО - прем'єр

У Києві відкрили перший центр рекрутингу української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА