19:41 17.10.2013

Забруднене повітря є головною причиною онкологічних захворювань - дослідження

1 хв читати

Головною причиною онкологічних захворювань у людей є забруднення повітря, заявили в четвер у Міжнародному агентстві з вивчення раку (МАВР).

"Ми можемо констатувати, що забруднення повітря становить загрозу не просто для здоров'я загалом, а є головною причиною виникнення онкологічних захворювань", - зазначив представник організації Керт Стрейф.

За його словами, експерти МАВР мають дуже "вагомі докази" того, що саме забруднене повітря є головною причиною онкологічних захворювань, особливо, якщо йдеться про рак легенів та сечового міхура.

"Віднедавна у вдихуваному нами повітрі містяться речовини, що викликають виникнення онкології", - заявив К.Стрейф.

За даними МАВР, зібраними починаючи з 2010 року, причиною близько 223 тис. випадків захворювання на рак легенів стало забруднення повітря.

Експерти МАВР дійшли такого висновку, спираючись на велику кількість медичних досліджень, проведених у різних частинах світу. МАВР - міжнародна науково-дослідна організація зі штаб-квартирою у французькому Ліоні, що досліджує причини та виявлення методів боротьби з виникненням у людей онкологічних захворювань. Є структурним підрозділом Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ).

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА