10:44 18.10.2013

Охорону судна Seaman Guard Ohio, зокрема одного українця, заарештували

2 хв читати
Охорону судна Seaman Guard Ohio, зокрема одного українця, заарештували

У Міністерстві закордонних справ України у п'ятницю вранці підтвердили інформацію про арешт представників охорони судна Seaman Guard Ohio, яке затримали в Індії для перевірки наявності необхідних дозволів на зброю, що перевозиться на борту.

"Екіпаж, зокрема громадяни України - капітан і старший інженер, залишився на судні. Всіх охоронців судна заарештували, зокрема одного громадянина України", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс із посиланням на інформацію посольства України в Індії.

Він поінформував, що у п'ятницю на місце виїжджає група дипломатів із посольств тих країн, представники яких перебувають на судні, зокрема українського посольства. Вони з'ясовуватимуть обставини ситуації.

Водночас деякі іноземні ЗМІ та сайти повідомили про арешт індійською поліцією 35 членів екіпажу судна Seaman Guard Ohio за незаконне перевезення зброї. Згідно з інформацією, всі 35 членів екіпажу незабаром постануть перед судом.

Як повідомлялося, в ніч з 11 на 12 жовтня в затоці Манар між берегами Індії та Шрі-Ланки берегова охорона Індії затримала судно Seaman Guard Ohio для перевірки інформації про наявність на борту зброї та необхідних для перевезення цього вантажу документів.

МЗС України незабаром повідомило, що на борту судна є троє громадян України - капітан, старший інженер і охоронець. Також дипвідомство спростувало інформацію ЗМІ про те, що затримане в Індії судно Seaman Guard Ohio з українцями на борту перевозило зброю, уточнивши, що на судні була тільки штатна зброя, необхідна охороні з метою гарантування безпеки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА