13:51 19.10.2013

Кримські астрономи виявили потенційно небезпечний для Землі астероїд

2 хв читати

Астрономи Кримської астрофізичної обсерваторії відкрили новий астероїд розміром понад 410 метрів, який отримав індекс 2013 TV135. Центр малих планет і астероїдного підрозділу NASA відніс його до "Переліку потенційно небезпечних астероїдів".

"Це перше відкриття такого роду, зроблене під час астрономічних спостережень із території України. Його вже визнано на міжнародному рівні. Але найголовніше, що це зробили українці", - цитує прес-служба Держагентства з питань науки, інновацій та інформатизації України голову Держагентства Володимира Семиноженка.

Згідно з попередніми розрахунками вчених, це небесне тіло може зіткнутися з Землею, тому ця подія є не просто відкриттям світового рівня, а й своєрідним викликом для астрономів, зокрема українських.

"Нині потрібно продовжувати відслідковувати рух астероїда, уточнювати його траєкторію. При цьому слід враховувати всі можливі варіанти поведінки небезпечного астероїда і, відповідно, шукати технічні рішення для уникнення негативного сценарію", - сказав В.Семиноженко.

Новий астероїд виявили на знімках зоряного неба, зроблених у Кримській астрофізичній обсерваторії в ніч з 12 на 13 жовтня.

Перші спостереження показують, що 410-метровий астероїд рухається швидко: мінімальна дистанція між його орбітою і орбітою нашої планети становить близько 1,7 млн км.

За попередніми розрахунками вчених, це небесне тіло може зіткнутися з Землею 26 серпня 2032 р. Шанс зіткнення цього тіла оцінюють як 1 до 63 тис. Дані про це небесне тіло вже занесено до "Переліку потенційно небезпечних астероїдів".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Найближчими днями в Україні тепло, вдень до 21-26°

Генштаб ЗСУ: на Харківському напрямку противник активних дій не проводив

Генштаб ЗСУ: За добу відбулося 110 бойових зіткнень, втрати ворога сягнули близько 1210 осіб, знищено морський тральщик "Ковровець"

Обмеження електроенергії 19 травня поки що не плануються - Міненерго

У Черкаській області вночі збито два ударні безпілотники, без постраждалих і руйнувань - ОВА

Окупанти обстріляли село на Харківщині, двоє мирних жителів загинули, п'ятеро поранені

Армія РФ прагне захопити Вовчанськ для створення плацдарму з підготовки другого етапу наступу в Харківській області - ISW

Сили ППО за ніч знищили 24 дрони-камікадзе в південних регіонах, 20 із них - в Одеській області

За добу на Харківщині одна загибла та 11 постраждалих унаслідок ворожих обстрілів - Синєгубов

Російська армія найближчим часом має намір тиснути по всій лінії фронту - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА