12:40 20.10.2013

На відкритті кінофестивалю "Молодість" вручили почесні нагороди режисеру Ульріху Зайдлю та актрисі Наталії Сумськый

2 хв читати

Урочисте відкриття 43-го Міжнародного кінофестивалю "Молодість" відбулося у суботу ввечері в Києві.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на відкритті кінофестивалю у палаці "Україна" зібралися діячі кіноіндустрії вітчизняної та зарубіжної, шанувальники кіномистецтва та чиновники, зокрема міністр культури України Леонід Новохатько.

Ведучими церемонії відкриття "Молодості" були генеральний директор кінофестивалю Андрій Халпахчі та ведуча Анна Панова (телеканал "Інтер").

Відкрила кінофорум картина режисера Анджея Вайди "Валенса. Чоловік надії", яку раніше висунули на здобуття премії "Оскар". До Києва представити стрічку приїхав продюсер Міхал Квечинські, який перед показом картини запросив глядачів "у сентиментальну подорож, близьку і для Польщі, і для України".

На урочистому відкритті "Молодості" почесний президент кінофестивалю, третій президент України (2005-2010 рр.) Віктор Ющенко, вручив нагороду-статуетку "Скіфський олень" австрійському режисеру Ульріху Зайдлю за внесок у розвиток кіноіндустрії.

Під час кінофестивалю відбудеться ретроспективний показ фільмів спеціального гостя 43-го МКФ "Молодість" У.Зайдля. Напередодні старту кінофоруму в суботу відкрилася його фотовиставка "Рай: Віра. Надія. Любов", присвячена його однойменній кінотрилогії.

Крім того, почесну нагороду за внесок у розвиток вітчизняного кінематографа отримала народна артистка України Наталя Сумська, яка під час церемонії відкриття виконала українську народну пісню "Стоїть гора висока" у супроводі народного хору.

У рамках 43-го кінофестивалю "Молодість" покажуть близько 250 фільмів і заплановано чотири конкурсні програми: міжнародний конкурс (повнометражні картини, короткометражки, студентські фільми), національний конкурс (короткометражні фільми), конкурсні програми "Молодість - дітям" і "Сонячний зайчик" (фільми присвячені темі ЛГБТ-спільноти).

Протягом наступного тижня фільми кінофестивалю демонструватимуть у кінотеатрах "Київ", "Кінопанорама", "Жовтень" і "Київська Русь".

МКФ "Молодість" проходитиме з 19 до 27 жовтня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА