14:38 21.10.2013

У МЗС України підтвердили, що українець - член екіпажу затриманого в Індії судна вчинив спробу самогубства

2 хв читати

У Міністерстві закордонних справ України підтвердили факт спроби самогубства громадянином України - членом судна Seaman Guard Ohio, затриманого береговою охороною Індії.

"Щодо інциденту, то говорити про його причини й обставини можна буде тільки після того, як наш консул зустрінеться з українцями. Але сам факт спроби самогубства ми підтверджуємо", - розповів агентству "Інтерфакс-Україна" директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс у понеділок.

Він додав, що посольство України в Індії направило запити до МЗС і правоохоронних органів Індії з проханням дозволити дипломатам зустрітися з українцями.

За останньою інформацією МЗС, після цього інциденту всіх трьох громадян України заарештували.

Як повідомлялося, в ніч з 11 на 12 жовтня в затоці Манар між берегами Індії та Шрі-Ланки берегова охорона Індії затримала судно Seaman Guard Ohio для перевірки інформації про наявність на борту зброї та необхідних для перевезення цього вантажу документів.

МЗС України незабаром повідомило, що на борту судна є троє громадян України - капітан, старший інженер і охоронець. Також дипвідомство спростувало інформацію ЗМІ про те, що затримане в Індії судно Seaman Guard Ohio з українцями на борту перевозило зброю, уточнивши, що на судні була тільки штатна зброя, необхідна охороні для гарантування безпеки.

18 жовтня в МЗС України підтвердили інформацію про арешт представників охорони судна Seaman Guard Ohio.

"Екіпаж, у якому є громадяни України - капітан і старший інженер, залишився на судні. Всіх охоронців судна заарештували, зокрема одного громадянина України", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" Є.Перебийніс із посиланням на інформацію посольства України в Індії.

20 жовтня видання АsianАge повідомило, що громадянин України Валерій Сидоренко, головний інженер затриманого береговою охороною Індії судна Seaman Guard Ohio, намагався накласти на себе руки.

Так, за даними видання, інженер, який залишився на борту судна разом із капітаном, спробував повіситися на щоглі корабля, але його зупинили співробітники служби безпеки, котрі охороняють судно на стоянці.

Унаслідок події поліцейські доставили капітана й інженера до лікарні, де обидва пройшли медичний огляд, після чого їх заарештували й узяли під варту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА