13:55 22.10.2013

Україна направила Індії ноту про роз'яснення причин затримання судна з трьома українцями

1 хв читати

Українські дипломати направили до МЗС Індії ноту з проханням роз'яснити юридичні підстави затримання судна Seaman Guard Ohio, а також осіб, які перебували на ньому, зокрема трьох громадян України.

"22 жовтня поточного року відбулася зустріч у центральній в'язниці "Паліямкоттай" у місті Тірунелвелі консула України в Індії із затриманими громадянами України, а саме з капітаном судна, старшим механіком і охоронцем", - заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс на брифінгу у вівторок.

За його словами, стан здоров'я українців задовільний, зокрема і старшого механіка, який намагався накласти на себе руки. Консул з'ясував, що цю спробу українець вчинив у стані нервового стресу.

"Наразі він перебуває у нормальному психологічному стані, під постійним контролем медиків", - повідомив представник МЗС.

За його словами, в розмові з консулом капітан судна стверджував, що його плавзасіб не порушував 12-мильної зони територіальних вод Індії.

"Зі свого боку посольство України в Нью-Делі направило до МЗС Індії ноту з проханням роз'яснити юридичні підстави затримання судна з екіпажем, а також з вимогою до індійської сторони забезпечити належні умови для українських громадян", - повідомив дипломат.

Є.Перебийніс також поінформував, що у вівторок очікується подання адвокатами затриманих українців клопотання про зміну їм запобіжних заходів з арешту на звільнення під заставу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА