16:30 22.10.2013

Внутрішні війська МВС поступово зменшать кількість "строковиків", щоб до 2017 року повністю перейти на контрактну службу

2 хв читати

Внутрішні війська (ВВ) МВС України збережуть призов молоді на службу, але поступово зменшуватимуть кількість призовників, щоб до 2017 року повністю перейти на контрактну основу.

"Строкова служба зберігається, але з кожним роком строковиків буде все менше і менше, щоб до 2017 року внутрішні війська теж могли піти від строкової служби і перейти на контракт", - розповіла агентству "Інтерфакс-Україна" керівник прес-центру - прес-секретар ВВ МВС України Вікторія Кушнір.

Вона нагадала, що наразі внутрішні війська налічують близько 30 тис. осіб, з них приблизно третя частина - строковики, третя - контрактники, а інші - офіцерський склад. Кожен призов на строкову службу кількість призовників скорочуватимуть на 500 - 1 тис.

В. Кушір зазначила, що кількість призовників на строкову службу у внутрішні війська на 2014 рік становила 4 тис. осіб, відповідно, наступного року їх може бути 3,5 тис. або 3 тис.

Керівник прес-центру пояснила, що наразі у ВВ немає можливості повністю укомплектувати підрозділ контрактниками.

Розповідаючи про службу жінок у внутрішніх військах МВС, В.Кушнір розповіла, що на сьогоднішній день на контрактній основі служить близько 4 тисяч жінок: у зв'язку, медичному та фінансовому забезпеченні, у конвої (під час конвоювання жінок- ув'язнених).

"Як експеримент на контрактній основі в почесній варті служать три дівчини. Вони дуже добре себе зарекомендували", - зазначила В.Кушнір.

Також, за її словами , 12 дівчат навчаються у Харківській академії внутрішніх військ, живуть в умовах казарми і задіяні в безпосередньому несенні служби. Після навчання, за словами прес-секретаря, вони також служитимуть на контрактній основі у ВВ МВС.

"Жінки для контрактної служби затребувані" , - додала В.Кушнір.

Як повідомлялося, 14 жовтня 2013 року президент України Віктор Янукович підписав указ про останній призов і перехід на формування Збройних сил на контрактну основу. При цьому, за інформацією прес-служби президента, набір на строкову службу залишиться у внутрішніх військах.

На сьогоднішній день штатна чисельність МВС становить 261 тис. осіб, включно з внутрішніми військами, курсантами вишів, допоміжними службами, цивільними співробітниками, які не враховуються під час розподілу навантаження на співробітників органів внутрішніх справ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА