18:53 22.10.2013

У Міносвіти запевняють, що нові шкільні підручники якісні, помилок не містять

2 хв читати
У Міносвіти запевняють, що нові шкільні підручники якісні, помилок не містять

У Міністерстві освіти і науки України запевняють, що нові шкільні підручники не містять помилок.

"Помилок у підручниках немає", - заявив директор Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Олександр Удод на брифінгу у вівторок у Києві.

Він також додав: "Якщо ми говоримо про помилки в підручниках, то помилки у змісті ... в них відсутні . Можуть траплятися друковані помилки, технічні". За словами О.Удода, стандартний вихід із ситуації - вклеїти в кінці підручників вкладиш, в якому вказати друковані помилки.

Раніше у кількох ЗМІ з'явилися матеріали з критикою нових шкільних підручників, в яких виявили значну кількість помилок.

Директор Інституту інноваційних технологій наголосив, що МОН не має наміру задовольняти вимогу відкликати підручники. "Нема чого відкликати. Відкликати підручники ми не будемо", - сказав він.

О.Удод також стверджує, що кампанію проти нових підручників організували видавництва, що "є аутсайдерами на ринку літератури". "Хто організував цю кампанію? Кілька тернопільських видавництв", - зазначив він.

Директор Інституту інноваційних технологій запевнив, що сучасне покоління підручників якісне, а критика, що обрушилася на нові підручники, необ'єктивна і ненаукова, багато зауважень є надуманими. "Усі підручники в нас авторські. Не Міністерство надрукувало, не Міністерство написало, тим більше не міністр освіти, а є конкретний автор і саме він є відповідальним за кожне слово, яке тут є", - пояснив він.

О.Удод також наголосив, що до компетенції МОН входить замовлення підручників і перевірка їх відповідності навчальним програмам.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА