13:11 23.10.2013

Україна та Росія обговорять стан і перспективи співпраці у космічній галузі 31 жовтня в Дніпропетровську

2 хв читати
Україна та Росія обговорять стан і перспективи співпраці у космічній галузі 31 жовтня в Дніпропетровську

Україна та Російська Федерація обговорять проблематику науково-виробничої кооперації в ракетно-космічній галузі під час наміченої на 31 жовтня зустрічі в Дніпропетровську, повідомив голова Державного космічного агентства України (ДКАУ) Юрій Алексєєв на брифінгу в Кабінеті Міністрів у середу.

Він уточнив, що проблематика українсько-російської співпраці в космічній та атомній сферах у Дніпропетровську обговорюватиметься за ініціативою та за участю голів парламентів обох країн Володимира Рибака та Сергія Наришкіна.

Відповідаючи на запитання, як позначаться на кооперації з РФ у космічній сфері плани підписання Україною угоди про асоціацію та ЗВТ з ЄС, Ю.Алексєєв висловив думку, що в заявах про негативні наслідки "більше політичної складової".

"Жоден договір із Російською Федерацією, з Роскосмосом, із Міністерством оборони (на сьогодні - ІФ) не розірвано", - наголосив він.

Голова ДКАУ також вітав нещодавнє призначення новим головою Роскосмосу заступника міністра оборони, екс-командувача Військ ракетно-космічної оборони РФ Олега Остапенка, який, за його словами, добре відомий у галузі. "Людина більш врівноважена, більш схильна до науки... Я його знаю давно", - сказав Ю.Алексєєв, зазначив, що О.Остапенко є уродженцем України.

Голова ДКАУ висловив упевненість, що ключовим питанням українсько-російських відносин у космічній галузі є наповнення співпраці на перспективу. "На найближчі два-три роки я не бачу передумов скорочення нашої виробничої кооперації: у виробництві і "Союзів" (РН "Союз") і "Протонів" задіяна українська космічна галузь. Нам треба серйозно думати, що буде далі", - сказав він, уточнивши, що в загальному обсязі виробництва української ракетно-космічної промисловості 40% на сьогодні становлять замовлення в інтересах РФ.

Ю.Алексєєв також підтвердив, що більшу частину номенклатури кооперації з Україною російська сторона зможе виробляти і самостійно, проте, за його словами, "це час та гроші".

"Дуже багато ми зрозуміємо (про перспективи співпраці з РФ - ІФ), коли буде зустріч у Дніпропетровську", - зробив висновок голова ДКАУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА