15:51 23.10.2013

Несанкціоноване втручання в роботу ДЗ спричинило 5,5-годинну зупинку руху поїздів

2 хв читати

Донецька залізниця (ДЗ) 21 жовтня була змушена зупинити рух поїздів на перегоні Роти-Світлодарське через розкрадання матеріалів верхньої будови колії.

Як повідомила прес-служба Донецької залізниці, викрадено 119 підкладок, 480 клемних і 400 закладних болтів. Матеріальний збиток становив 14 тис. грн, а з урахуванням збитків на відновлення - 65 тис. грн.

Рух поїздів на цій ділянці було припинено на 5,5 годин (з 9.10 до 14.40 ).

Також цього ж дня було виявлено, що на зупинковому пункті на 47 км перегону Ясинувата-Скотувате: викрадено 11 листів профнастилу, 8,7 кв. м. тротуарної плитки. Сума прямих збитків - 3,2 тис. грн. Збитки з урахуванням відновлення підраховуються.

ДЗ звернулася до правоохоронних органів для виявлення винних у розкраданні та притягнення їх до кримінальної відповідальності.

"Крадіжки та розобладнання верхньої будови колії безпосередньо впливають на загальну ситуацію із безпеки руху поїздів, завдають значної матеріальної шкоди, створюють украй небезпечні умови роботи залізничного транспорту" , - наголошується в повідомленні Донецької залізниці.

Магістраль відзначає надзвичайне загострення становища, пов'язане з розкраданням об'єктів інфраструктури. Це призводить до виникнення перебоїв у русі поїздів, становить небезпеку для пасажирських і вантажних перевезень.

"На жаль, факти посягання на державне майно дедалі частішають. Так, за дев'ять місяців 2013 року зафіксовано 676 випадків несанкціонованого втручання сторонніх осіб у діяльність залізниці, розкрадань і розобладнання верхньої будови колії, що значно вплинули на рух поїздів", - нарікають у ДЗ.

Внаслідок цього підприємство зазнало збитків на загальну суму 2,89 млн грн, а з урахуванням збитків на відновлення - 7,077 млн грн.

З початку поточного року на ДЗ затримано 354 розкрадачів, виявлено і знешкоджено 47 угрупувань. Усіх зловмисників передано до правоохоронних органів.

ДП "Донецька залізниця" засноване 15 травня 1953 року. Магістраль проходить територією Донецької, Луганської, частково Запорізької, Дніпропетровської та Харківської областей на площі 57 тис. кв. км.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА