19:56 23.10.2013

Єгипет сподівається відновити інтерес українців до своїх курортів - Асоціація туризму Єгипту

2 хв читати

Єгипет сподівається, що заходи, вжиті для гарантування безпеки в курортних регіонах, дадуть змогу відновити інтерес українців до відпочинку в Хургаді, Шарм-ель-Шейху й інших туристичних центрах країни.

Про це на прес-конференції в середу повідомив представник державної Асоціації туризму Єгипту Нассер Хамді.

"Стосовно Сінаю і на Червоному морі ми вжили всіх заходів безпеки. Ми сподіваємося, що повернемося до того рівня туристів, що був раніше. Туристичний ринок України входить до топ-10 пріоритетних для нас ринків", - сказав він.

За словами Н.Хамді, загалом Єгипет очікує, що за підсумками 2013 року країну відвідають 12 млн туристів із різних країн. Найбільший потік туристів до Єгипту був у 2010 році, коли країну відвідали 14,8 млн іноземних туристів. Після революції 2011 року турпотік знизився до 9 млн іноземних туристів.

Н.Хамді зазначив, що в основних туристичних регіонах підтримуються суворі заходи безпеки.

"Поки що ми здебільшого концентрувалися на Південному Сінаї та на всій території провінції Червоне море. Потім ми забезпечимо порядок у Луксорі. В Каїрі та Александрії поки що іноді бувають неприємні події, але ми плануємо найближчим часом забезпечити порядок і там, і в інших містах", - сказав він.

За словами Н.Хамді, зокрема, за безпеку на курортах із боку Червоного моря відповідають збройні сили, а на другій ліні з боку пустелі - МВС.

Крім того, влада вирішує питання про надання озброєної охорони туристам для подорожей країною. Також посилено заходи контролю громадян Єгипту, які працюють у курортних регіонах.

Н.Хамді повідомив, що профільні органи влади Єгипту готові стимулювати туристичних операторів і авіакомпанії, які забезпечують приплив туристів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА