15:16 25.10.2013

Головування в СНД у 2014 році переходить до України

1 хв читати

Україна головуватиме в Співдружності Незалежних Держав у 2014 році. Президент країни Віктор Янукович заявив про необхідність концентрації зусиль з нарощування взаємодії в енергетичній сфері.

"Сьогодні ми ухвалили рішення про те, що в 2014 році в СНД головуватиме Україна. У період свого головування Україна спрямовуватиме зусилля на забезпечення поступального розвитку СНД і зміцнення взаємовигідного співробітництва, що відповідає інтересам кожної держави", - сказав В.Янукович у п'ятницю в Мінську на засіданні Ради глав держав СНД у розширеному складі.

Він уточнив, що "одним із головних пріоритетів українського головування стане розвиток торговельно-економічного співробітництва, що має ґрунтуватися на положеннях Договору про зону вільної торгівлі та принципах СОТ".

"Цей договір має запрацювати в повному обсязі", - сказав В.Янукович.

Також , сказав він, дії України будуть спрямовані на створення умов для "рівноправної конкуренції, захист прав власника та інвестицій". "Важливо, щоб запрацювали механізми розгляду спірних питань у торгівлі", - сказав український президент.

Також, за його словами, "важливо підписати угоду про транзит трубопровідним транспортом, а також просуватися до поетапну скасування експортного мита".

В.Янукович вважає важливим нарощування взаємодії країн СНД в енергетичній сфері. "Перш за все, це стосується транспортування енергоресурсів, забезпечення надійності їх постачань, напрацювання зрозумілих принципів діяльності держав на ринку енергоресурсів", - наголосив президент України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА