20:40 25.10.2013

"Нафтогаз України" програв спір "УкрГаз-Енерго" за 4,9 млрд куб .м газу всупереч наявності достатніх доказів - НАК

2 хв читати
"Нафтогаз України" програв спір "УкрГаз-Енерго" за 4,9 млрд куб .м газу всупереч наявності достатніх доказів - НАК

НАК "Нафтогаз України" вважає достатніми докази, які вона надала суду у рамках програного зрештою судового спору із ЗАТ "УкрГаз-Енерго" за 4,862 млрд грн.

"Компанія надала суду всі наявні та достатні докази, що свідчили про використання споживачами України природного газу з ресурсу "УкрГаз-Енерго" в четвертому кварталі 2007 року, а також про те, що і НАК "Нафтогаз України", і "УкрГаз-Енерго" вчиняли дії на виконання договору постачання природного газу, укладеного між ними", - зазначено в повідомленні НАК.

"На жаль, вирішуючи спір, суд прийняв рішення не на користь компанії "Нафтогаз України", - додає держкомпанія.

Це її роз'яснення з’явилося після статті в "Українській правді", в якій стверджується, що головною причиною програшу судів у вересні 2012-го - квітні 2013 років стала відсутність у "Нафтогазу" актів прийому-передачі газу, які насправді існували, підтвердженням чого є телевізійний запис із прес-конференції.

Автор статті також зазначає, що в червні госпсуд зобов'язав "Нафтогаз" повернути "УкрГаз-Енерго" свою 50% частку, що позбавило його права на частку зазначеного вище об'єму газу.

У свою чергу НАК зазначає, що програш в спорі з "УкрГаз-Енерго" за акції став наслідком вирішення господарського спору про визнання недійсною держреєстрації цього ЗАТ, який було ініційовано ще в лютому 2008 року, коли урядом країни керувала Юлія Тимошенко.

Як повідомлялося, "УкрГаз-Енерго" створено в лютому 2006 року на виконання російсько-українських домовленостей з організації нової схеми постачань в Україну центральноазійського та російського газу.

ВАТ "Газпром" (РФ), НАК "Нафтогаз України" та RosUkrEnergo AG (Швейцарія) тоді, зокрема, домовилися про створення СП для реалізації на внутрішньому ринку України природного газу, що надходить із території Російської Федерації, тобто всього газу, що постачається в Україну. "Нафтогаз України" та RosUkrEnergo отримали по 50% акцій ЗАТ.

На початку 2008 року "Нафтогаз України" і "Газпром" домовилися про зміну схеми постачань центральноазійського і російського газу, що існувала на той момент, в Україну, виключивши зі схеми "УкрГаз-Енерго".

Водночас ЗАТ продовжує діяльність як трейдер природного газу, реалізувавши у 2012 році на українському ринку 648,673 млн куб. м газу, що на 22,3% менше, ніж у 2011 році (835,355 млн куб. м).

Чистий прибуток "УкрГаз-Енерго" у 2012 році за українськими стандартами бухгалтерського обліку (УСБО) скоротився в 2,4 разу - до 1 млрд 467,59 млн грн, чистий дохід - на 20,3%, до 2 млрд 255,99 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли село на Харківщині, двоє мирних жителів загинули, п'ятеро поранені

Армія РФ прагне захопити Вовчанськ для створення плацдарму з підготовки другого етапу наступу в Харківській області - ISW

Сили ППО за ніч знищили 24 дрони-камікадзе в південних регіонах, 20 із них - в Одеській області

За добу на Харківщині одна загибла та 11 постраждалих унаслідок ворожих обстрілів - Синєгубов

Російська армія найближчим часом має намір тиснути по всій лінії фронту - ISW

У Середземному морі на бойовому чергуванні чотири кораблі РФ, один із них ракетоносій "Калібрів"

Усі дрони-камікадзе, які атакували вночі Київську область, збито, немає ні пошкоджень, ні постраждалих - ОВА

Окупанти продовжують обстрілювати прикордоння Сумщини - ОВА

Окупанти за добу завдали близько 460 ударів по Запорізькій області, одна людина поранена - голова ОВА

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, двоє загиблих і двоє поранених

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА