14:45 28.10.2013

Глава МЗС України вважає, що євроінтеграція забезпечить конкурентоспроможність економіки країни

2 хв читати

Підписання Києвом угоди з Євросоюзом, так само, як і європейська інтеграція, забезпечать конкурентоспроможність української економіки, заявив міністр закордонних справ України Леонід Кожара.

"Звичайно, мета, до якої прагне Україна, полягає в багатосторонній модернізації нашої держави, соціальної сфери, економічної за європейськими зразками і стандартам. Ми хочемо, образно кажучи, побудувати Європу всередині нашої власної країни України", - сказав Л.Кожара, який разом із главою російського МЗС Сергієм Лавровим виступили у Донському державному технічному університеті перед студентами та професорсько-викладацьким складом у понеділок.

На думку глави українського МЗС, "це прагнення дуже близьке цілям, що декларує керівництво Російської Федерації".

"Європейська інтеграція, зокрема підписання Україною угоди з ЄС , - це саме той інструмент, який ми обрали для досягнення цієї мети" , - сказав він.

За словами Л.Кожари, асоціація України з ЄС, що передбачає створення зони вільної торгівлі, "привносить для України деякі ризики" .

"Дійсно, посилиться внутрішня конкуренція, значно посиляться вимоги до виробників, але ми розглядаємо ці виклики, як здорові реформаторські виклики, які сприятимуть певному перезапуску Україною економіки, підвищенню її конкурентоспроможності", - сказав він.

Глава українського МЗС зазначив, що "Росія в зовнішній політиці передбачає партнерство з ЄС з метою модернізації, і навіть розбудову перспективи спільного ринку ЄС від Атлантики до Владивостока".

Л.Кожара зазначив, що Росія і Україна проводять діалог з ЄС щодо безвізового простору, що також передбачає взаємний інтерес для обох держав.

Водночас міністр закордонних справ України наглосив, що "найбільшою помилкою є те, що Україна прагне до Європи нібито для того, щоб якомога далі відійти від Росії". "Це абсолютно не так", - сказав Л. Кожара

"Росія завжди була, є і буде стратегічним партнером для України", - сказав Л.Кожара.

Глава українського МЗС наголосив, що разом зі своїм колегою С.Лавровим вони обговорювали, "що можуть зробити міністерства закордонних справ для подальшого взаємного співробітництва".

"Ми говорили про демаркацію кордону, демілітацію морських просторів, співробітництво в питаннях захисту наших громадян за кордоном, спільні культурно-гуманітарні проекти", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА