15:18 28.10.2013

Європейські дипломати не давали консультацій депутату Міщенко з приводу його законопроекту - представництво ЄС

3 хв читати
Європейські дипломати не давали консультацій депутату Міщенко з приводу його законопроекту - представництво ЄС

У представництві Європейського Союзу в Україні заявляють, що не консультували народного депутата Сергія Міщенка з приводу його законопроекту щодо можливості лікування засуджених за кордоном.

"Ця зустріч дійсно мала місце, і головною її метою було почути інформацію про цей закон, дізнатися його зміст. Нам потрібно зрозуміти проект цього закону", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі диппредставництва в понеділок, коментуючи відповідну інформацію самого депутата.

У представництві уточнили, що жодних консультацій європейські дипломати не надавали з цього приводу.

" Ми у жодному разі не давали консультацій, якихось рекомендації та побажань, це не є нашою роботою", - додали в представництві ЄС.

Ю.Тимошенко було заарештовано 5 серпня 2011 року під час судового процесу щодо "газової справи" . 11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив її до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році. Екс-прем'єр відбуває покарання у Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року.

9 травня 2012 року Ю.Тимошенко перевели з колонії до Центральної клінічної лікарні № 5 (Харків). Тактику і медикаментозне лікування екс-прем'єра визначають німецькі лікарі з клініки "Шаріте" (Берлін).

Екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський та екс-президент Європейського парламенту Пет Кокс стали спостерігачами від Європарламенту щодо судових процесів над Ю.Тимошенко і розпочали роботу 11 червня 2012 року. Відповідних домовленостей було досягнуто між прем'єр-міністром України Миколою Азаровим і президентом Європарламенту Мартіном Шульцем.

4 жовтня 2013 року стало відомо, що А.Кваснєвський та П.Кокс передали екс-прем'єру Юлії Тимошенко пропозицію про лікування в Німеччині і екс-прем'єр пристала на неї. Крім того, вони подали президенту України прохання про помилування Ю.Тимошенко.

17 жовтня 2013 президент України Віктор Янукович заявив , що Верховна Рада може прийняти рішення про можливість лікування екс-прем'єра Ю.Тимошенко за кордоном і пообіцяв підписати такий закон.

"Зараз політичні сили, що представлені в парламенті, розпочали процес підготовки такого проекту, що надасть можливість вирішити це завдання. Сьогодні в Україні немає закону, який дозволив би Тимошенко виїхати за кордон. Щойно це питання в парламенті буде вирішено, і у мене на стіл ляже цей закон, тоді буде питання до президента. Природно, якщо парламент ухвалить цей закон, я його підпишу", - сказав він журналістам у Світлодарську (Донецька обл.).

С.Міщенко (позафракційний) ще влітку зареєстрував законопроект про лікування ув'язнених за кордоном. Цей закон передбачав, що медична допомога та лікування за кордоном здійснюється за рахунок особистих коштів або коштів рідних та близьких засудженої особи. У жовтні він зареєстрував у Верховній Раді зміни до цього законопроекту.

Раніше С.Міщенко на своїй сторінці в Facebook написав , що вніс останні правки до свого законопроекту після консультацій з посольством Франції та ЄС у Києві.

"Останні правки я вніс до свого законопроекту в понеділок перед пленарними засіданнями Ради. Його підготували та внесли після консультацій з посольствами Франції та ЄС в Україні. Окрім того, в моєму законопроекті враховані рекомендації місії Кокса- Кваснєвського", - написав депутат.

Заплановано, що Верховна Рада України наступного пленарного тижня (5-8 листопада) розгляне три законопроекти про можливість лікування ув'язнених за кордоном, що допоможуть вирішити питання екс-прем'єра Ю.Тимошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА