19:48 28.10.2013

Держлікслужба зняла заборону на ввезення в Україну препаратів Heel

2 хв читати

Державна служба з лікарських засобів (Держлікслужба) відновила дію висновку щодо підтвердження відповідності лікарських засобів німецького виробника "Біологіше Хайльміттель Хеель ГмбХ" вимогам міжнародного стандарту - належної виробничої практики (GMP), що дозволяє ввозити на територію України лікарські засоби цього виробника.

"Якісні та безпечні лікарські засоби німецького виробника "Біологіше Хайльміттель Хеель ГмбХ" знову ввозитимуться на український ринок", - йдеться в повідомленні відомства.

Держлікслужба уточнює, що її фахівці здійснили повторне інспектування виробника лікарських засобів "Біологіше Хайльміттель Хеель ГмбХ" для перевірки усунення невідповідностей, виявлених під час попередньої інспекції.

"Під час повторного інспектування встановлено, що виробником оперативно та в повному обсязі виконано всі коригувальні та запобіжні заходи відповідно до плану дій та усунено всі невідповідності. Таким чином, виробництво лікарських засобів "Біологіше Хайльміттель Хеель ГмбХ" відповідає вимогам міжнародного стандарту - належної виробничої практики (GMP), а вироблювані ним лікарські засоби - якісні та безпечні", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, наприкінці травня Держлікслужба зупинила діяльність ТОВ "Торговий дім "Каскад-Медікал", ексклюзивного представника фармкомпанії Heel (Німеччина), у зв'язку з підозрами у фальсифікації ліків. Підставою для такого рішення стало виявлення на території ТОВ "Торговий дім "Каскад-Медікал" нерозфасованих і незареєстрованих лікарських засобів із маркуванням німецькою та українською мовами. При цьому на упаковках не було зазначено номери серій і терміни придатності, відсутні інструкції, а на території підприємства розміщувалося устаткування для пакування та нанесення маркування на лікарські засоби.

Один із виявлених препаратів - лікарський засіб "Траумель С", входить до топ-20 за обсягами реалізації в Україні у 2012 році.

Кількість препаратів, виявлених під час перевірки, становить 3,9 млн упаковок вартістю близько 300 млн грн.

Фармацевтична компанія "Біологіше Хайльміттель Хеель ГмбХ" (Biologische Heilmittel Heel GmbH) - найбільший у світі виробник комплексних біологічних препаратів. Заснована в 1936 році як компанія для виробництва гомеопатичних ліків, отримала назву Нееl.

ТОВ "Каскад-Медікал" - ексклюзивний представник Heel в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 119 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 34 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила п’ять ракетних і 105 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 13 районах скупчення сил противника

У Середземному морі на бойовому чергуванні два кораблі РФ, один із них ракетоносій "Калібрів"

ППО ліквідувала 13 ударних БПЛА у двох областях України

4 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Завершується судовий розгляд у справі Google щодо порушення антимонопольного законодавства

Кличко: сильної, демократичної та безпечної Європи без України як рівноправного партнера бути не може

USAID анонсувала пакет допомоги аграрному сектору України на $60 млн

G-7 розглядає план надання Україні допомоги в розмірі 50 мільярдів доларів за ініціативою США

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА