09:51 29.10.2013

Україна піднялася на 28 позицій у рейтингу легкості ведення бізнесу Світового банку

2 хв читати
Україна піднялася на 28 позицій у рейтингу легкості ведення бізнесу Світового банку

Україна за минулий рік завдяки реформам у сфері дерегуляції в будівництві, реєстрації власності і доступу до кредитування піднялася на 28 позицій у рейтингу легкості ведення бізнесу (Doing Business 2014) Світового банку (СБ), посівши 112 позицію з 189 досліджених економік.

"Україна найбільше поліпшила сприятливість умов підприємницької діяльності за останній рік", - йдеться в оприлюдненому у вівторок щорічному дослідженні.

Згідно з ним, Україна домоглася найкращого прогресу серед всіх країн, продемонструвавши реформи одразу у 8 з 10 секторів, і тепер за легкістю ведення бізнесу посідає місце між Ліваном і Папуа Нова Гвінея.

За оцінками експертів Світового банку, найбільш вражаючий успіх Україна продемонструвала в дерегуляції в будівництві: у цьому субрейтингу країна піднялася одразу на 145 позицій - на 41 місце.

У реєстрації власності в Doing Business 2014 Україна посіла 97 місце, поліпшивши свій минулорічний результат на 61 позицію. А прогрес у сфері доступу до кредитування дозволив у тій сфері піднятися ще на 11 позицій і показати високий 13 результат.

За іншими критеріями зафіксовано або невелике поліпшення (у сплаті податків на 4 позиції, у створенні бізнесу - на 3), або відсутність прогресу (міжкордонна торгівля, виконання контрактів), або навіть погіршення результатів (у захисті інвесторів на одну позицію, доступі до електроенергії - на дві , а в процедурі банкрутства - на 5).

У результаті Україна залишається серед світових аутсайдерів у субрейтингах доступу до енергопостачання (172-е місце), сплаті податків (164- е), процедурі банкрутства (162- е), міжкордонній торгівлі (148- е) та захисту інвесторів (128- е).

Загалом ж восьмий рік поспіль світовий рейтинг зі створення найбільш сприятливих умов для ведення бізнесу очолює Сінгапур. До десятки лідерів також увійшли Гонконг, Нова Зеландія, США, Данія, Малайзія, Республіка Корея, Грузія, Норвегія і Великобританія.

Завершує список Республіка Чад, знову помінявшись місцями з іншим аутсайдером і своїм географічним сусідом - Центрально-Африканською Республікою.

Росія за рік піднялася на 19 позицій - до 92 -го місця, Білорусь - на одне, до 63-го, Казахстан - на 3, до 50 - го, а Молдова - на 8, до 78 - го місця.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА