15:55 29.10.2013

Запоріжці пікетували будівлю місцевого Держказначейства через заборгованість із різноманітних соцвиплат

2 хв читати

Жителі Запоріжжя пікетували будівлю регіонального управління Держказначейства з вимогами стабілізації державного фінансування соціальних виплат та інших потреб регіону.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", близько сотні жителів Запоріжжя, серед яких представники опозиційних партій, пікетували будівлю управління Держказначейства Запорізької області. Пікетувальники тримали в руках плакати "Покращення Азарова настало і весь народ уже дістало", "У них покращення - а в тебе?", а також прапори партії "Батьківщина".

Як стверджують пікетники, заборгованість держави перед Запорізькою областю сягнула 180 млн грн, внаслідок чого "затримуються соціальні виплати, стали нормою затримки пенсій".

"На даний момент існує затримка з виплат запорізького центру зайнятості, з безробіття. Востаннє запорізькі безробітні, що стоять на обліку в центрі зайнятості, отримали гроші лише за серпень", - зазначила учасниця мітингу Олена Стрюкова.

"Пенсію в Запоріжжі затримують вже на три дні. Пенсіонери сидять голодні практично. Особливо ті, які отримують мізерну пенсію", - обурена пенсіонерка Катерина Рикунова.

До пікетників вийшов керівник запорізького головного управління Державної казначейської служби Анатолій Петряєв, який зазначив, що "захищені статті, такі як заробітна плата, комунальні платежі, харчування, медикаменти, соціальні виплати, виплачуються вчасно".

"Дійсно, мають місце затримки бюджетних проплат так званих незахищених статей державного та місцевих бюджетів. Причина очевидна. Це незбалансованість бюджетів. Проплатити, зробити проплати за відсутності грошей на рахунку, своєчасно неможливо", - розповів А.Петряєв.

Як повідомив один з організаторів акції - керівник обласної організації ВО "Батьківщина" Олександр Старух, за оперативними даними, у Запоріжжі на 1 жовтня заборгованість Держказначейства становила 74 млн грн, немає проплат за платіжними дорученнями, які вже внесено в казначейство (зокрема ремонт доріг та інші актуальні для життя регіону виплати).

"У нашій області відбувається економічне падіння, хоча ми щодня слухаємо, як "покращується". А коли ставлять питання - зарплата падає, промисловість падає, ВВП падає - так покращилось?", - зазначив О.Старух.

Учасники мітингу заявили, що мають намір і надалі заявляти про свою незгоду з економічною політикою уряду та боротися з кризою неплатежів у регіоні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА