19:35 30.10.2013

Заборона куріння діє на більшості спортивних об'єктів Донецької області - моніторинг

2 хв читати

Понад 80% спортивних об'єктів Донецької області не мають спеціально відведених місць для куріння як усередині, так і на території, що відповідає чинному законодавству про заборону куріння в громадських місцях і реалізації політики спорту без тютюну.

На брифінгу щодо результатів моніторингу спортивних споруд Донецької області стосовно дотримання законодавства про заборону куріння в громадських місцях заступник голови Донецької облдержадміністрації Тамара Лук’янчук нагадала, що в серпні 2012 року голова облдержадміністрації Андрій Шишацький і голова Донецької облради Андрій Федорук виступили зі зверненням щодо заборони куріння на всіх спортивних об'єктах, особливо в місцях проведення спортивних змагань.

"За сприяння обласного управління з питань фізичної культури та спорту звернення було поширено на території України, зокрема, серед засобів масової інформації, керівників спортивних об'єктів, громадських організацій, спортивної громадськості й набуло широкого резонансу", - зазначила Т.Лук’янчук.

Вона також наголосила, що напередодні Всесвітнього дня боротьби з курінням, який відзначається 17 листопада, управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації, спільно з представниками проекту "Донецьк без тютюнового диму", здійснили моніторинг результатів діяльності законодавства про заборону куріння на спортивних об'єктах на території області.

За словами координатора проекту "Донецьк без тютюнового диму" Тетяни Дурневої, результати моніторингу засвідчили, що Донецька область є лідером у проведенні заходів із ведення здорового способу життя, зокрема, відмови від куріння.

Говорячи про результати моніторингу, в. о. начальника управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик зазначив, що в регіоні за допомогою органів місцевого самоврядування проведено роботу з власниками спортивних об'єктів на території регіону щодо дотримання норм законодавства в частині заборони куріння в громадських місцях.

Результатом цієї роботи стало те, що майже на всіх спортивних об'єктах ухвалено відповідні внутрішні розпорядження про заборону куріння, на території спортивних споруд розміщено інформаційні листівки про заборону куріння, спеціальні знаки, здійснюється контроль за виконанням цим норм.

У свою чергу Т.Дурнева зазначила: моніторинг засвідчив, що нині існує потреба в продовженні інформаційної та роз'яснювальної діяльності стосовно надання рекомендацій і обміну досвідом між адміністраціями спортивних об'єктів з дотримання норм законодавства та способів інформування відвідувачів спортивних об'єктів про заборону куріння.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Окупанти завдали удару по Балаклії, постраждали семеро мирних жителів - ОВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА