15:09 31.10.2013

МОЗ України опрацьовує питання передання йому низки відомчих лікарень і поліклінік

2 хв читати
МОЗ України опрацьовує питання передання йому низки відомчих лікарень і поліклінік

Міністерство охорони здоров'я України вже працює над питанням про переведення відомчих лікарень і поліклінік у громадську систему охорони здоров'я. Про лікарню "Феофанія" наразі не йдеться, заявляє начальник управління реформ медичної допомоги Міністерства охорони здоров'я Костянтин Надутий.

"Створення єдиного медичного простору є одним з положень програми реформ президента України. Цього року було зроблено глибокий аналіз ресурсної бази відомчої медицини. Я думаю, що не за горами та ситуація, коли ми вже будемо говорити про конкретне передання конкретних установ з відомчого рівня на рівень Міністерства охорони здоров'я", - сказав К.Надутий у четвер під час круглого столу "реформа охорони здоров'я в Україні: ідея і реалії", відповідаючи на запитання журналістів про те, чи передбачає медична реформа переведення всіх відомчих медичних установ в загальну систему охорони здоров'я.

"Ви маєте розуміти, що не всі відомчі установи будуть передані з відомчого рівня на рівень міністерства. Є військова медицина, є силові структури, що в усьому світі мають окрему медицину", - наголосив чиновник.

Водночас, за словами К.Надутого, Міністерство інфраструктури "має величезний медичний потенціал" та медичні установи цього міністерства "не відіграють якоїсь особливої ролі в роботі самої транспортної галузі, і можуть бути передані". "Це питання вже порушено", - розповів він.

Чиновник не уточнив, коли може відбутися таке передання. "Це питання - до Кабінету Міністрів, що є модератором цього процесу. Ми цим питанням займаємося і знаємо, що вже може бути передано, як може бути передано і як буде інтегровано в систему", - сказав К.Надутий.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи означає це , що в загальну систему охорони здоров'я та медичних установ буде передано лікарню "Феофанія", чиновник сказав : "Це питання - до Державного управління справами".

Чиновник також розповів про проведення медичної реформи у пілотних регіонах, зазначивши, що необхідність проведення медичної реформи по всій Україні визнавали ще 10 років тому. Він зазначив, що первинна ланка - так зване запровадження амбулаторій та прийомів сімейних лікарів - почав реформуватися лише з 2011 року.

"Ми не говоримо, що сьогодні повністю сформовано систему . Вона багатоелементна, і кожен елемент впроваджується різними темпами", - сказав К.Надутий.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Києві триває евакуація двох лікарень на вулиці Богатирській, по яких ворог анонсував можливий удар - Кличко

Глави МЗС України та Іспанії обговорили кроки щодо посилення української протиповітряної оборони

Зеленський доручив Кубракову опрацювати питання прямого залізничного сполучення "Славутич - Київ"

На авдіївському напрямку за добу відбито 23 атаки окупантів

Шмигаль обговорив із главою МЗС Латвії євроінтеграцію України та конфіскацію російських активів

Заяви представників Білорусі про терористів, які нібито перебувають в українських лікарнях, є ІПСО – коментар СБУ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА