19:35 31.10.2013

Маловідома компанія скуповує борги підприємств "Інтерпайпу"

3 хв читати

ТОВ "Міжнародні інвестиційні технології" ("МІТ", Київ) купує дебіторську заборгованість підприємств трубно-колісної компанії "Інтерпайп", відповідні оголошення на половину полоси розміщено в парламентській газеті "Голос України", а також у низці інших ЗМІ.

Зокрема, йдеться про ПАТ "Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод", "Інтерпайп Новомосковський трубний завод", "Інтерпайп Дніпропетровський Втормет", ТОВ "Інтерпайп Ніко-Тьюб" та "Інтерпайп Сталь".

На сайті "МІТ" у розділі про діяльність компанії розміщено інформацію лише про купівлю боргів "Інтерпайпу". Сайт також містить коротку довідку про компанію без будь-яких деталей.

"Міжнародні інвестиційні технології" - приватна компанія, заснована для надання всіх видів допомоги та підтримки зарубіжних інвесторів на території України", - зазначено, зокрема, на сайті.

"МІТ" було створено в лютому 2012 року зі статутним капіталом 2 тис. грн. Очолює її Леонід Сорока.

У коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" електронною поштою прес-служба компанії на запитання, чи пов'язана вона з "Інтерпайпом", повідомила: "На ринку боргових зобов'язань компанія "Міжнародні інвестиційні технології" працює нещодавно, проте досить відома менеджменту "Інтерпайпу".

У "МІТ" заявили, що скуповують боргове навантаження "Інтерпайпу" в інтересах постачальників товарів і послуг. "Це розрізнені суб'єкти, які не можуть отримати свої грошові кошти від "Інтерпайпу", - стверджують у "МІТ".

У прес-службі додали, що товариство було засновано для реалізації різних інвестиційних проектів, але "на сьогодні, скуповування боргів "Інтерпайпу" є основним бізнес-проектом компанії".

"Інтерпайп" - входить до десятка найбільших у світі виробників безшовних труб і є третім за величиною виробником цільнокатаних залізничних коліс у світі. У структурі компанії - п'ять промислових активів: "Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод" (НТЗ), "Інтерпайп Новомосковський трубний завод" (НМТЗ), "Інтерпайп Ніко-Тьюб", "Дніпропетровський Втормет" та електросталеплавильний комплекс "Дніпросталь" під брендом "Інтерпайп Сталь".

"Інтерпайп" у 2012 році отримав чистий збиток розміром $72 млн, тоді як за підсумками 2011 року його чистий прибуток становив $41 млн. Скоригований показник EBITDA збільшився з $253 млн у 2011 році до $305 млн у 2012 році, а виручка - на 6%, до $1,770 млрд.

Заборгованість компанії на кінець 2012 року становила $1,044 млрд, зокрема поточна - $0,312 млрд.

"Інтерпайп" у 2012 році збільшив обсяги продажу трубної продукції на 12% - до 1,022 млн тонн, а колісної продукції - на 24%, до 211 тис. тонн.

Міжнародне рейтингове агентство Fitch у вересні-жовтні знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента "Інтерпайпу" з "B-" до "C" у зв'язку з сумнівами у виплаті компанією 1 листопада $106 млн боргу та ініціацією дискусій із кредиторами про чергову реструктуризацію. Fitch зазначило, що складнощі з погашенням боргу в "Інтерпайпу" виникли через заміну безмитної квоти на постачання труб до Росії та інших країн Митного союзу, що історично займають 25-30% у структурі продажу, на 19% мито, що б'є по рентабельності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА