20:31 01.11.2013

Захисник Тимошенко вважає появу нових законопроектів про лікування засуджених за кордоном грою, спрямованою на затягування часу

2 хв читати

Захисник екс-прем'єра України Юлії Тимошенко, голова парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Верховної Ради Андрій Кожем’якін вважає появу нових законопроектів про можливість лікування засуджених за кордоном грою, спрямованою на затягування часу.

"Зрозуміло, що відбувається гра. Можна було реєструвати законопроекти - п’ять, шість, сім, скільки завгодно - до вчорашнього дня (коли спостерігачі від Європарламенту Александр Квасневський і Пет Кокс заявили, який із зареєстрованих вупарламенті законопроектів вони вважають найбільш прийнятним - ІФ). Мета - затягнути час нібито руками таких людей, як Купчак - це ж не Партія регіонів. Я не здивуюся, якщо хтось ще зареєструє законопроект завтра-післязавтра", - сказав А.Кожем’якін, коментуючи агентству "Інтерфакс-Україна" реєстрацію у Верховній Раді ще одного законопроекту про можливість лікування засуджених за кордоном, поданого позафракційним депутатом Володимиром Купчаком.

Як повідомлялося, раніше в п'ятницю в парламенті було зареєстровано законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо гуманізації законодавства про попереднє ув’язнення та забезпечення конституційних прав і свобод осіб, взятих під варту, осіб, засуджених до позбавлення волі, а також засуджених, які перебувають на лікуванні в закладах охорони здоров'я за межами установ виконання покарань) авторства депутата Володимира Купчака (позафракційний).

Раніше у Верховній Раді було зареєстровано два законопроекти щодо забезпечення можливості лікування засуджених за кордоном (автори - позафракційні депутати Сергій Міщенко та Анжеліка Лабунська). Крім того, лідери трьох опозиційних фракцій - "Батьківщина" Арсеній Яценюк, "УДАР" Віталій Кличко та "Свобода" Олег Тягнибок - внесли до парламенту свій законопроект про заборону вибіркового правосуддя та зняття перешкод для підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Усі вони спрямовані на вирішення "питання Тимошенко".

31 жовтня спостерігачі від Європейського парламенту екс-президент Польщі А.Квасьневский і колишній президент Європарламенту П.Кокс поширили заяву про те, що вважають законопроект народного депутата А.Лабунської найбільш оптимальним для досягнення консенсусу в питанні лікування засуджених за кордоном.

Планується, що парламентський комітет із питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності на своєму засіданні в понеділок, 4 листопада, розгляне законопроекти, згідно з якими пропонується дозволити лікування засуджених за кордоном.

Очікується, що Верховна Рада наступного пленарного тижня (5-8 листопада) розгляне три законопроекти про можливість лікування ув'язнених за кордоном, які зможуть вирішити питання екс-прем'єра Ю.Тимошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

Президент Єврокомісії знову каже, що непередбачений прибуток від заморожених росактивів може бути використано для військових потреб України

Росіяни обстріляли Львове Херсонської області, пошкоджено школу

Велика Британія передала Міноборони України обладнання для роботи з реєстром "Оберіг"

Росіяни за добу завдали 6 ракетних і 63 авіаційних ударів по території України

Українська авіація завдала дев’ять ударів по районах зосередження противника

На лінії фронту зафіксовано 71 бойове зіткнення

Шольц: Сподіваємося, що ще шість систем "Patriot" буде знайдено для України від НАТО

Зеленський зустрівся з українською єврейською громадою напередодні свята Песах

Мінкультури розробило порядок визначення меж історичних ареалів у населених пунктах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА