10:27 03.11.2013

УБОЗ затримав у Харкові кур'єра з великою партією незаконно ввезеного "Донського тютюну"

2 хв читати

Співробітники УБОЗ ГУ МВС України в Харківській області затримали 28-річного харків'янина, який перевозив у "Газелі" велику партію російських цигарок, ввезених у країну з приховуванням від митного контролю.

Як повідомила прес-офіцер УБОЗ ГУ МВС у Харківської області Світлана Баркова, в жовтні до управління з боротьби з організованою злочинністю надійшла інформація про те, що з фабрики ВАТ "Донський тютюн" у Ростові-на-Дону (РФ) планується відправити велику партію цигарок за фіктивними документами транзитним шляхом Молдова - Одеса - Харків.

"Під час реалізації отриманої інформації працівники УБОЗ у Харкові затримали автомобіль "Газель" під керуванням громадянина України, який виконував роль кур'єра. У вантажівці він перевозив 10500 тисяч одиниць товару - пачок цигарок в асортименті: сигарети з фільтром "Донський тютюн", "Арктика", "Навігатор", "Імператор", "Беверлі", "Маршал", "Наша марка", "Армада", - розповіла С.Баркова.

Кур'єр розповів правоохоронцям, що мав доставити товар, що надійшов у Харків з одеського міжнародного аеропорту за допомогою комерційної пошти, чоловікові, який давав цигарки на реалізацію дрібнішим оптовикам.

"Тютюнові вироби з фабрики ВАТ "Донський тютюн" ввезено в Україну нібито експортом із РФ, про що свідчать відповідні маркування на ящиках із товаром. Товар не було розмитнено, акцизні марки на пачках та будь-які документи на товар були відсутні", - зазначила С.Баркова.

Харківська митниця Міндоходів склала протокол про порушення митних правил за ст. 484 (ввезення на митну територію України тютюнових виробів із приховуванням від митного контролю) Митного кодексу України. Товар вилучено до ухвалення рішення суду.

Наразі співробітники УБОЗ Харківської митниці працюють над встановленням учасників усього ланцюга незаконного ввезення тютюнових виробів на територію України з приховуванням від митного контролю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА