15:44 03.11.2013

Прокуратура підтвердила насильницький характер смерті дружини відомого бельгійського політика

2 хв читати

На підставі проведеної в суботу аутопсії прокуратура Брюгге виключила версію про самогубство дружини одного із засновників бельгійської франкомовної "зеленої" партії Ecolo і голови "Лівого руху" 55-річного валлонського парламентарія Бернара Весфаля.

Як повідомлялося, його заарештували за підозрою в убивстві своєї дружини під час їхнього спільного перебування в одному з готелів приморського міста Остенде.

У четвер ввечері Б.Весфаль зателефонував адміністратору готелю і панічним голосом повідомив, що його дружина покінчила з собою. Рятувальники безуспішно намагалися реанімувати жінку.

Політик заявив слідству, що задрімав у номері, доки його дружина приймала душ. Прокинувшись, він не почув ні шуму води, ні якихось звуків і знайшов бездиханне тіло жінки у ванній кімнаті.

Слідчі поставили під сумнів цю версію, оскільки сусіди Б.Весфаля по готелю незадовго до події чули палку суперечку і лайку між подружжям. Політик відкидав свою провину, наполягаючи на тому, що дружина страждала від важкої депресії і була схильна до суїциду.

Для підтвердження первинних підозр слідства були потрібні результати аутопсії. Увечері в суботу, ґрунтуючись на них, прокуратура заявила про однозначно насильницьку причину смерті дружини Б.Весфаля.

Проти політика висунуто звинувачення у вбивстві, і судовий слідчий Брюгге направив запит про позбавлення Б.Весфаля парламентського імунітету.

На думку адвоката Стевена Хендрікса, поки ще не всі деталі цієї справи достатньо зрозумілі, проте він визнає, що норм закону стосовно його клієнта дотримано.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА