20:05 04.11.2013

Голова парламентської ТСК із МОЗ заявляє про зловживання під час тендера на закупівлю "швидких"

2 хв читати

Голова тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування діяльності Міністерства охорони здоров'я, депутат фракції "Батьківщина" Анатолій Дирів заявляє про зловживання Мінохорони здоров'я під час проведення конкурсних торгів на закупівлю машин екстреної медичної допомоги.

"Нічого незвичайного не сталося, тому що вже 1 жовтня я від людей, наближених до Міністерства охорони здоров'я, отримав sms, в якому чітко було написано, хто виграє, на яких умовах та інше", - сказав він журналістам у понеділок після оголошення МОЗ переможців тендера.

При цьому він висловив побоювання: "Тут дивує інше питання, коли виробник говорить, що обладнання буде європейського виробництва, а ми знаємо, що 18 із 21 позиції обладнання - це китайський виробник. Побачимо. Дай Боже, щоб ми помилялися".

Водночас народний депутат наголосив, що не отримав відповіді на запитання про вартість базової моделі автомобіля, який компанії-учасники тендера обладнали під "швидку".

"Ми не знаємо, за якою ціною закуплено базовий автомобіль", - сказав А.Дирів.

Крім того, нардеп припустив, що "є на 200 млн грн переплата за ці автомобілі. Є чіткий перелік обладнання. Заходиш в Інтернет, знаходиш обладнання, яке тут зазначено (у тендерній пропозиції компанії - ІФ), виробника, береш калькулятор і рахуєш. Порахувавши вартість базового автомобіля, обладнання, виходить 430-460 тис. грн (вартість укомплектованого автомобіля - ІФ)".

Парламентар зазначив, що вартість закупівлі за тендером МОЗ одного автомобіля становить 650 тис. грн. "Гола", базова модель - 237 тис. грн. Це один автомобіль. Уявіть, яку знижку дають дилери на закупівлю 1 тис. автомобілів. І мені дуже хочеться побачити на 400 тис. грн обладнаний автомобіль", - зазначив А.Дирів.

У понеділок Міністерство охорони здоров'я України повідомило, що визначило переможців тендера на закупівлю більшої частини від запланованої кількості автомобілів екстреної медичної допомоги.

За даними МОЗ, у переможця конкурсних торгів ПрАТ "НВО "Практика" закуплять 913 машин типу "В" за ціною 645,5 тис. грн за одиницю та 143 типу "С" (реанімобілі) за 844 тис. грн за машину.

Крім того, у переможців тендера ТОВ " Ілатанмед" міністерство закупить 150 автомобілів типу "В" по 649 тис. грн за одиницю, в іноземного підприємства "АІС-столиця" за результатами торгів планують закупити 103 "швидкі" по 475 тис. грн за машину.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Коментаторами фіналу "Євробачення-2024" в Україні стануть ведучий Мірошниченко та стендап-комік Байдак

Реєстрацію на конкретний час у "єЧергу" для автобусів запущено на чотирьох українсько-румунських пунктах пропуску

Ворог намагався прорвати українську лінію оборони в Харківській області під прикриттям бронетехніки - Міноборони

У сховищі музею Івана Гончара встановлено сучасну систему контролю клімату для збереження цінних експонатів - Кличко

РФ не змогла використати паради 9 травня для демонстрації військової могутності через значні втрати в Україні - британська розвідка

Ухвалено рішення про створення рекрутингового центру з укомплектування військових частин і підрозділів Сухопутних військ

У суботу в Україні місцями короткочасні дощі, температура вдень 14-19° тепла, на півдні та південному сході до 22°

СБУ затримала блогерів, які знімали провокаційні стрими про ЗСУ

Уночі 12 травня в деяких областях України заморозки на поверхні ґрунту

Виплати 70 тис. грн для військовослужбовців розпочнуть після надходження до Міноборони документів про їх перебування 30 днів на передовій - Шмигаль

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА