16:05 05.11.2013

"Укркондпром" заявляє про чергове посилення митного оформлення кондитерських вантажів на кордоні з РФ

2 хв читати

Асоціація "Укркондпром" заявляє про чергове посилення митного оформлення кондитерських вантажів на кордоні з Російською Федерацією.

"І без того ускладнений режим проходження російського кордону кондитерами днями посилили ще більше", - написав президент асоціації Олександр Балдинюк на своїй сторінці в мережі Facebook.

За його словами, дуже гостро постало питання з забезпечувальними платежами та сертифікатами походження СТ - 1.

"Крім того, підприємства, які намагалися уточнити, як відбувається в Росії експертиза наших сертифікатів походження СТ - 1, дізналися, що перевіряються сертифікати, відібрані ще в липні", - пише він.

О.Балдинюк наголошує, що російська сторона не уточнює, коли буде завершено експертизу сертифікатів, і коли повертатимуться забезпечувальні платежі.

"На сьогодні, враховуючи обсяги забезпечувальних платежів, що розраховані у розмірі приблизно 30% вартості кондитерки, що надходить до РФ, можна приблизно порахувати, що галузь перерахувала зі своїх оборотних коштів на рахунки російської митниці суму порівнянну з півторамісячною вартістю всього експорту з України до РФ", - заявляє президент "Укркондпрому".

У коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" О.Балдинюк уточнив, що посилення оформлення української кондитерської продукції спостерігається на всіх митних пунктах з Росією.

За його словами, ситуація нагадує труднощі, які виникли з поставками до Росії в липні-на початку серпня, після цього питання було врегульовано, але напередодні сезону зростання продажу проблема знову виникла.

"Експорт в Росію з липня зменшився на 50-60%, це крім "Рошена", - уточнив він.

Як повідомлялося, 5 серпня з посиланням на О.Балдинюка, складнощі з поставками продукції на ринок Росії відчувають найбільші українські виробники кондитерських виробів. За його словами, у більшості експортерів виникли труднощі з митним оформленням товарів на кордоні з Росією через сумніви російських митників у справжності сертифіката походження продукції (СТ-1). У зв'язку з цим проводився ретельний огляд товарів і транспортних засобів, затримувалося оформлення документів для пропуску через пункт митного контролю.

За даними "Укркондпрому", складності на російському кордоні торкнулися також транзиту кондитерських виробів з України.

Водночас, зазначив О.Балдинюк, Митна служба РФ для спрощення процесу запропонувала українським кондитерам внести на спецрахунок "забезпечувальний платіж в сумі, еквівалентній митному тарифу на цей товар для європейських імпортерів, тоді як сертифікат СТ-1 дозволяє виробникам безмитно ввозити продукцію на ринок РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА