13:00 06.11.2013

Рибалка Федорович уже в Україні й прямує додому

2 хв читати
Рибалка Федорович уже в Україні й прямує додому

Український рибалка Олександр Федорович, який вижив після зіткнення рибальського баркаса з російським прикордонним катером в Азовському морі та стосовно якого російська сторона скасувала підписку про невиїзд, уже перетнув російсько-український кордон і прямує додому.

"Генеральне консульство України в Ростові-на-Дону спільно з прикордонними і митними органами України надало необхідне сприяння в поверненні О.Федоровича на батьківщину, зокрема забезпечено оформлення необхідних документів. 6 листопада о 10.30 О.Федорович перетнув українсько-російський кордон і нині прямує додому", - йдеться в коментарі департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України.

МЗС України схвалює рішення російської сторони, завдяки якому стало можливим повернення українця на батьківщину, і сподівається "на об'єктивне та неупереджене розслідування інциденту", який призвів до загибелі громадян України.

Як повідомлялося, 17 липня 2013 року близько 18.00 в Азовському морі в районі російського сел. Воронцовка сталося зіткнення баркаса з українськими рибалками і катера берегової охорони Прикордонної служби Росії. Риболовецьке судно перекинулося, унаслідок чого загинули четверо українців, одного вдалося врятувати.

Врятованого українця Олександра Федоровича 19 липня прооперували в райлікарні Єйська (Краснодарський край, РФ). У Росії проти нього розслідують кримінальну справу, йому пред'явлено обвинувачення в незаконному видобутку водних біологічних ресурсів - рибалці загрожує до двох років ув’язнення.

Київ неодноразово наполягав на поверненні О.Федоровича в Україну та проведенні всіх слідчих дій на своїй території.

5 листопада органи прокуратури РФ задовольнили запит української сторони. О.Федоровича звільнили з підписки про невиїзд.

Кримінальне провадження найближчим часом буде передано українській стороні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАБУ повідомило про підозри у схемі заволодіння 16 млн грн на закупівлях для МВС

Капітан судна українець Салига потрапив під санкції США через постачання озброєння хуситам

Під час надзвичайних ситуацій власників генераторів через шум не штрафують - МОЗ

ЄС створює Аудиторську раду для контролю Ukraine Facility

За підготовку законопроєкту про перехідне правосуддя на деокупованих територіях відповідає Мін'юст, що передбачено стратегією реінтеграції населення ДОТ - Верещук

Кількість постраждалих від ракетного удару по Полтавському району зросла до 16 людей

Покровський напрямок залишається найбільш напруженим протягом доби - Генштаб ЗСУ

Зеленський про Саміт миру: Це успіх України, але темп ми збавляти не будемо, мир - це завжди шлях

Зеленський про удар по Полтавщині: Нам життєво необхідно посилювати захист неба сучасними системами ППО та авіацією

Україна та Вірменія провели політичні консультації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА