10:29 08.11.2013

На початок 2014 року Україна буде забезпечена сучасними "швидкими" на 60%

2 хв читати
На початок 2014 року Україна буде забезпечена сучасними "швидкими" на 60%

В Україні сьогодні близько 70% машин швидкої допомоги зношені або експлуатуються понад десять років, решта або нові, або ще не використали свій ресурс. Але вже навесні 2014 року завдяки державній тендерній закупівлі 1412 сучасних авто, парк "швидких" оновиться ще на 30%, що загалом становитиме 60%.

Про це в програмі "Соціальний статус - Ваші права та пільги" на телеканалі Tonis сказав начальник відділу екстреної медичної допомоги та медицини катастроф МОЗ України Михайло Стрельников.

"Згідно з нормативами, протягом 90 днів переможець тендера має доставити транспорт замовнику. Тобто можна розраховувати, що десь у лютому-березні 2014 року нові "швидкі" з’являться в усіх обласних медичних центрах", - сказав він.

Представник МОЗ нагадав, що нові авто екстреної медичної допомоги будуть повністю укомплектовані необхідним медобладнанням, а не "порожні", як це було ще до 2009 року.

"Більше того, перед формуванням технічного завдання на цей тендер ми запитали відгуки від пілотних регіонів щодо плюсів та мінусів використання нових автомобілів "швидкої", які вже рік там експлуатуються. Медики мали зауваження до ергономіки салону, зручності нош, до медичного обладнання тощо. Всі ці коментарі ми врахували", - уточнив М.Стрельников.

Він наголосив також, що нові машини закуповувалися, виходячи з потреб регіонів. "Кожен регіон склав свою заявку. Ця кількість нових авто дасть забезпечити потреби кожної області в нових авто на 30%", - сказав представник МОЗ. Повністю забезпечити автопарк системи екстреної медичної допомоги новим автотранспортом, за його словами, можна буде вже за три наступні роки. "Це реально, якщо ми й надалі рухатимемося в такому темпі й реалізуємо схвалене урядом рішення щодо закупівлі щонайменше 1 тис. автомобілів на рік", - уточнив представник МОЗ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА