14:27 08.11.2013

Кокс і Квасневський приїхали до харківської лікарні до Тимошенко

3 хв читати

Спостерігачі від Європейського парламенту екс-президент Польщі Александр Квасневський і колишній президент Європарламенту Пет Кокс приїхали до Центральної клінічної лікарні №5 "Укрзалізниці" (Харків), де проходить курс лікування екс-прем'єр України Юлія Тимошенко.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", кортеж із мікроавтобусом, у якому перебували П.Кокс і А.Квасневський, в'їхав на територію лікарні в супроводі двох машин ДАІ о 14.10.

Прибічники Ю.Тимошенко, які чергують біля лікарні, зустріли кортеж криками "Юлі - волю!".

Раніше у п'ятницю в Києві П.Кокс і А.Квасневський провели консультації з керівництвом Верховної Ради й головами парламентських фракцій.

"Складно, все складно", - сказав А.Квасневський журналістам, відповідаючи на запитання, як відбуваються переговори з українським спікером Володимиром Рибаком і лідерами фракцій.

Відповідаючи на запитання, чи триватимуть переговори, він відповів: "Так, триватимуть".

За словами віце-спікера Верховної Ради Руслана Кошулинського, місія визначила дед-лайн для ухвалення пакета законів, необхідних для підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

"Місія Квасневського-Кокса вказала нам часові межі, в які треба вкластися парламенту для ухвалення рішення. На сьогодні це вівторок-середа (наступного тижня - ІФ) - останні дні ухвалення цих трьох основних пакетних законопроектів", - повідомив заступник голови Верховної Ради України Руслан Кошулинський журналістам після зустрічі керівництва парламенту та голів фракцій із П.Коксом та А.Квасневським.

Як повідомлялося, Брюссель очікує від українського парламенту ухвалення ще трьох документів: з вирішення питання Тимошенко, закону про прокуратуру України та про реформування виборчого законодавства.

Це вже третій візит А.Квасневського і П.Кокса в Україну після рішення про продовження місії на місяць, до середини листопада. До цього вони приїжджали 21-22 жовтня і 29-31 жовтня.

П.Кокс та А.Квасневський стали спостерігачами від Європарламенту в судових процесах над Ю.Тимошенко й розпочали роботу 11 червня 2012 року. Відповідних домовленостей досягли прем'єр-міністр України Микола Азаров і президент Європарламенту Мартін Шульц.

Пізніше їхній мандат було розширено: окрім справ Ю.Тимошенко, вони також спостерігали за справами екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та колишнього виконувача обов'язків міністра оборони Валерія Іващенка.

18 квітня 2013 року доповідь місії обговорювалася в Страсбурзі у рамках засідання Конференції президентів Європейського парламенту. За підсумками дискусії було ухвалено рішення про продовження місії до вересня цього року. 15 жовтня на позачерговому засіданні конференції президентів ЄП мандат спостережної місії було продовжений ще на місяць - до середини листопада.

4 жовтня стало відомо, що А.Квасневський і П.Кокс передали Ю.Тимошенко пропозицію про лікування в Німеччині, і екс-прем'єр її прийняла. Крім того, вони подали президенту України прохання про помилування Ю.Тимошенко.

15 жовтня на позачерговому засіданні конференції президентів ЄП мандат спостережної місії було продовжено ще на місяць. Місія має надати свій звіт 14 листопада. Її висновки матимуть вирішальне значення при ухваленні Євросоюзом рішення про те, чи треба підписувати угоду про асоціацію з Україною на Вільнюському саміті, який відбудеться 28-29 листопада.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА