16:12 11.11.2013

У Донецькій області під час тренінгів батькам нагадають про правила безпечного перевезення дітей

2 хв читати
У Донецькій області під час тренінгів батькам нагадають про правила безпечного перевезення дітей

Способи безпечного керування для водіїв, які перевозять дітей, стануть основною метою проведення серії тренінгів "Батьки-водії", організованих Фондом сприяння безпеці дорожнього руху за підтримки Донецької обласної державної адміністрації, компанії "Шелл" в Україні, а також Управління ДАІ ГУ МВС України в Донецькій області.

Захід відбуватиметься з 11 по 14 листопада в рамках Національного тижня безпеки дорожнього руху. Протягом цього часу в дитячих садках Донецька, Костянтинівки, Краматорська та Слов'янська тренери фонду нагадають про способи безпечного керування для водіїв, які перевозять дітей.

За словами організаторів заходу, під час тренінгу увага водія акцентується не на правилах дорожнього руху, а на здобутті простих практичних знань, завдяки використанню яких молоді батьки зможуть підвищити безпеку для себе і своїх дітей на дорозі. Особливу увагу буде приділено психологічним і фізіологічним особливостям поведінки дорослих і дітей на дорозі, при цьому буде використано відеоматеріали міжнародних соціальних проектів.

"Організатори тренінгів порушили тему, до якої неможливо залишатися байдужим, - підвищення безпеки дітей на дорогах. І дуже важливо, що в такі ініціативи залучаються ключові сегменти суспільства - держава, бізнес, громадський сектор. Саме за такої взаємодії можливо ефективно вирішити найбільш наболілі соціальні проблеми. Ми завжди готові підтримувати такі ініціативи, адже вони роблять нашу область комфортнішою, а головне - безпечнішою", - сказав заступник голови Донецької облдержадміністрації Олександр Фоменко під час прес-конференції, присвяченої старту проекту в понеділок у Донецьку.

У свою чергу начальник Управління ДАІ ГУ МВС України в Донецькій області Дмитро Величко зазначив, що за 9 місяців поточного року на Донеччині в результаті дорожньо-транспортних пригод постраждали 368 дітей. "Ми схвалюємо можливість донести батькам, що турбота про життя і здоров'я власних дітей – це, зокрема, й відповідальна поведінка за кермом", - зазначив начальник обласного ДАІ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА