17:15 11.11.2013

Лозову буде повністю очищено від боєприпасів у грудні

2 хв читати

Державна служба України з надзвичайних ситуацій у грудні 2013 року завершить державну програму з очищення від боєприпасів території біля великого залізничного вузла м. Лозова (Харківська обл.).

"Ми в грудні завершуємо державну програму очищення від боєприпасів після надзвичайної ситуації території біля Лозової", - сказав глава ДСНС Михайло Болотських на прес-конференції в Києві в понеділок.

Він нагадав, що під час державної програми було очищено 247 га території, знешкоджено 35 тис. боєприпасів. Цю роботу проводили з додержанням усіх норм безпеки, і спеціальна комісія ООН не висловила ніяких зауважень, не було завданої ніякої шкоди екології.

М.Болотських зазначив, що після завершення очищення території її буде передано на баланс місцевих органів влади.

Як повідомлялося, 27 серпня 2008 року на 61-му арсеналі Південного оперативного командування Сухопутних військ ЗС України (м. Лозова Харківської обл.) виникла пожежа. З огляду на вибухи із зони в радіусі 5 км евакуювали все населення. На той момент у Лозовій зберігалося близько 95 тис. тонн боєприпасів.

У серпні 2011 року начальник Головного управління з питань надзвичайних ситуацій Харківської облдержадміністрації Володимир Росоха заявив, що повністю закінчити очищення території 61-го арсеналу в Лозовій від боєприпасів і уламків, а також завершити їх утилізацію планується в 2013 році. За його словами, з 247 га, на яких розташований арсенал, на той момент було вже очищено від боєприпасів 135 га. У 2011 році на утилізацію боєприпасів було виділено 18 млн грн.

У січні 2012 року в МНС заявили, що військова частина А0829 (61-й арсенал) в Лозовій не становить загрози для навколишньої території та населення, яке на ній проживає.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА