11:30 12.11.2013

Україна зацікавлена в активізації розвитку торговельних відносин із Білоруссю - Калєтнік

1 хв читати
Україна зацікавлена в активізації розвитку торговельних відносин із Білоруссю - Калєтнік

Розвиток торговельно-економічної співпраці з Білоруссю є для України одним із найважливіших завдань, наголошує перший заступник голови Верховної Ради Ігор Калєтнік.

"За 9 місяців товарообіг (із Білоруссю - ІФ) досяг уже майже $5 млрд. У 2012 році він перебував на рівні майже $8 млрд", - сказав він під час чергового четвертого засідання міжпарламентської комісії зі співробітництва Верховної Ради України та Національних зборів Білорусі, повідомляє прес-служба першого віце-спікера.

Водночас, за його словами, для України залишається незмінно важливим розвиток співпраці з країнами Митного союзу. "Товарообіг України практично однаковий - за 9 місяців цього року $34 млрд з країнами ЄС і $30 млрд - з країнами Митного союзу. Це означає, що економічні інтереси України мають досить широку географію", - зазначив І.Калєтнік.

Крім того, за його словами, стратегічним завданням є ефективне використання транзитного потенціалу двох держав, поглиблення науково-виробничої кооперації.

12 листопада в Києві відбувається чергове, четверте засідання міжпарламентської комісії зі співробітництва Верховної Ради України та Національних зборів Білорусі. Співголовою міжпарламентської комісії з українського боку є перший заступник голови Верховної Ради І.Калєтнік.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА