14:02 12.11.2013

Захист заарештованої в Італії українки Москаленко домагається зміни їй запобіжного заходу

2 хв читати
Захист заарештованої в Італії українки Москаленко домагається зміни їй запобіжного заходу

Захист заарештованої італійськими правоохоронцями українки Лариси Москаленко намагається змінити обраний їй запобіжний захід, повідомили в Міністерстві закордонних справ.

"Нам відомо, що наразі захист здійснює спроби змінити запобіжний захід, який був би не пов'язаний з арештом", - повідомив на брифінгу директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

Він зазначив, що Л.Москаленко досі відмовляють у спілкуванні з українськими дипломатами, тому представники посольства не можуть вплинути на цей процес і допомогти їй у наданні консульсько-правової допомоги.

Є.Перебийніс додав, що український консул підтримує зв'язок лише з її захистом.

1 листопада італійські ЗМІ повідомили про арешт у Палермо колишньої радянської яхтсменки Лариси Москаленко за підозрою в причетності до діяльності злочинного угруповання, що викрадало та торгувало неповнолітніми.

Газета Corriere della Sera інформує, що Л.Москаленко стала однією із семи заарештованих учасників злочинного угруповання, яке викрадало неповнолітніх у Тунісі, Єгипті, Лівані та на Кіпрі для продажу до третіх країн, йдеться в повідомленні. За відомостями видання, Л.Москаленко проживала в Палермо, де тримала фірму, що надавала послуги з оренди елітних катерів та яхт.

За версією слідства, колишня радянська спортсменка надавала спільникам зі злочинного угруповання яхти і шкіперів для переправлення викрадених дітей. Крім того, слідчі не виключають, що Л.Москаленко через знайомого - відставного російського генерала – брала участь у контрабандних постачаннях вогнепальної зброї, зазначає Corriere della Sera.

За відомостями видання, в цьому випадку йдеться про міжнародне злочинне угруповання, яке очолюють норвежець і швед. Про їхнє місцезнаходження і долю поки що нічого не повідомляється.

50-річна Л.Москаленко народилася в Україні, останнім часом проживає в Італії. Вона бронзовий призер Олімпіади в Сеулі 1988 року з вітрильного спорту в класі "470" (у складі збірної СРСР), чемпіонка світу 1991 року, на Олімпіаді у Барселоні 1992 року була четвертою у складі збірної СНД.

1 листопада в МЗС України підтвердили, що в Палермо поліція затримала громадянку України, якій інкримінують скоєння низки злочинів, зокрема участь у діяльності, пов'язаній із викраденням людини, викраденням і утриманням неповнолітніх. За даними зовнішньополітичного відомства, українка нині перебуває в пенітенціарній установі м. Палермо, її забезпечили адвокатом, але від спілкування з українськими дипломатами вона відмовилася.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА