15:05 12.11.2013

Обсяг вантажних перевезень потягами "Зубр" і "Вікінг" протягом двох років збільшився майже вдев’ятеро

1 хв читати

Протягом двох років обсяг залізничних контейнерних перевезень потягами "Зубр" і "Вікінг" зріс майже в дев'ять разів, повідомив перший заступник голови Верховної Ради Ігор Калєтнік.

"Залізничні контейнерні перевезення потягами "Зубр" і "Вікінг" є прикладом ефективної співпраці, зокрема, у транспортній сфері. За 2012-й рік потяг "Вікінг" вже перевіз близько 14 тис. TEU (еквівалент 20-футового контейнера), у 2010 році - лише 1600 TEU", - сказав І.Калєтнік під час четвертого чергового засідання Міжпарламентської комісії зі співробітництва Верховної Ради України та національних Зборів Білорусі, повідомила прес-служба першого віце-спікера.

Він зазначив, що не так давно до цього проекту приєдналася і Болгарія, а також виявляє інтерес Туреччина.

"Це свідчить про те, що проект справді хороший і перспективний", - сказав І.Калєтнік.

Перший віце-спікер Верховної Ради також додав, що для України та Республіки Білорусь надзвичайно важливою є реалізації двосторонніх регіональних проектів, зокрема із залученням стороннього фінансування.

Потяг комбінованого транспорту "Вікінг" проходить через Україну, Білорусь і Литву і з'єднує ланцюг морських контейнерних і контрейлерних ліній Балтійського регіону з аналогічною системою Чорного, Середземного та Каспійського морів. Загальна протяжність маршруту - 1,753 тис. км.

Контейнерний потяг "Зубр" забезпечує перевезення контейнерних вантажів від Чорного моря в регіон Балтійського моря.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА